Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ" kapsamında, şehirlerarası karayollarında seyahat eden taşıtlarda 01.12.2023 ile 01.04.2024 tarihleri arasında kış lastiği kullanımı zorunlu hale geliyor. Yedi Kuyular Kayak Merkezi yolundan itibaren başlayarak, D-825 Karayolu'nun yol ayrımına kadar tüm taşıtlarda uygulanacak olan bu zorunluluk, trafik güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Kahramanmaraş'ta Tarihi Evde Göçük: Kurtarma Ekipleri Harekete Geçti Kahramanmaraş'ta Tarihi Evde Göçük: Kurtarma Ekipleri Harekete Geçti

Ayrıca, il genelinde ticari araçlar ve Taşımalı Eğitim kapsamındaki okul servis araçları için kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildi. Kış aylarında oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınması amacıyla yapılan bu düzenleme, sürücülerin trafik güvenliği ve konforunu artırmayı hedefliyor.

Kış lastiği kullanma zorunluluğuna uymayan sürücülere, Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesi gereği 2023 yılı için 2.568 TL para cezası uygulanacak. Ayrıca, sürücülerin kış lastiği kullanıyor olmalarına ek olarak, kar zinciri, çekme halatı gibi müdahale ekipmanlarını da taşıma zorunluluğu hatırlatıldı.

Kahramanmaraş Valiliği, bu önlemin kış aylarında oluşabilecek olumsuz hava şartlarına karşı sürücüleri ve yolcuları koruma amacını taşıdığını belirterek, trafik kurallarına uymayanların cezai yaptırımla karşılaşacağını hatırlatıyor.