Alınan bilgilere göre yaşanan korkunç olay, 18 Temmuz günü kent merkezinde yaşandı. Adem A. ile Aydın A., iddiaya göre, özel halk otobüsünde önlerindeki koltukta oturan iki kız kardeşe sözlü olarak tacizde bulundu. Kardeşlerden tepki gören şüpheliler ise bu kez hakaretler savurdu.

Tacize maruz kalan abla Şeyma B., o anları cep telefonu ile kaydetmeye başlağı sırada Adem A., 2 kardeşe saldırarak, telefonu almak istedi. Çıkan arbedeye, şoför ve diğer yolcular müdahale etti. 2 şüpheli, ihbar üzerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerden tutuklanan Adem A. bir süre sonra tahliye edildi.

Olayla ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda ifadesi alınan Şeyma B., Adem A.'nın kendisine ve kardeşine hakaret ettiğini belirterek, "Hakaret edip, inleme sesi çıkardı. Daha sonra eliyle çenemi tutup, göğsümden itekledi" dedi. Otobüsteki görgü tanıkları da şüphelilerin kız kardeşlere tacizde bulunduğunu hakaretler ve tehditler savurduklarını anlattı.

Almanya ve Türkiye'de 18 suç kaydı bulunan, bu nedenle Almanya'dan sınır dışı edildiği ortaya çıkan Adem A. ise hakkındaki iddiaları reddetti. Diğer şüpheli Aydın A. hakkında, olaydan sonra yaşamını yitirdiği için takipsizlik kararı verildi.

Soruşturmayı tamamlayan savcı, tutuksuz sanık Adem A.'nın inleme şeklinde sesler çıkarıp, kardeşlere cinsel amaçla taciz ettiğini, tehdit ve hakarette bulunduğunu belirterek, 'cinsel taciz', 'hakaret', 'tehdit' ve 'basit yaralama' suçlarından toplam 11 yıl 9 ay hapis cezası istedi. Hazırlanan iddianame, 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Sanık Adem A. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.