AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, burada yaptığı açıklamada, ilde 52 konteyner kentte toplam 20 bin 789 adet konteynerin bulunduğunu belirterek, 67 bin 479 vatandaşın bu konteynerlerde barındığını söyledi.

Konteyner kentlerde kış hazırlıklarına devam ettiklerini vurgulayan Temur, şu bilgileri paylaştı:

"Bu kapsamda öncelikle konteynerlerin üzerlerine branda çekimlerini gerçekleştirdik. Özellikle Kahramanmaraş'ın kuzey ilçelerinde havalar daha soğuk ve kış daha sert geçtiği için tesisatların donmasını engellemek amacıyla izolasyon malzemeleri çekildi. Taşkın ve sel riskine karşı DSİ Bölge Müdürlüğümüzle çalışma yürütüyoruz. Risk gördüğümüz konteyner kentlerde taşkın ve sel riskini önlemeye çalışıyoruz."

Japonya'dan Kahramanmaraş'a Övgü: 'Deprem İnşaatları Etkileyici!' Japonya'dan Kahramanmaraş'a Övgü: 'Deprem İnşaatları Etkileyici!'

Kahramanmaraş'ta TOKİ tarafından inşası süren toplam 19 bin 418 kalıcı konutun bulunduğunu bildiren Temur, şunları kaydetti:

"Kırsalda ise Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen kırsal konut çalışmaları var. İlimizde ihalesi yapılmış olan 10 bin 342 adet kırsal konut bulunuyor. Bunların 6 bin 995 adedi şu anda inşa edilmekte. İnşallah şehrimizde bu ay sonundan itibaren kalıcı konutların teslimlerine başlayacağız. Kırsal ve şehir merkezlerindeki TOKİ'leri de dahil edersek yıl sonuna kadar en azından 10 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz."