Kurban Bayramı 2022 yılında vatandaşlar çıısndan çok zor geçecek. Geçen sene kurban kesenlerin en az yarısının bu sene kurban kesemeyeceği tahmin ediliyor çünkü kurbanlık fiyatları el yakıyor. 

Enflasyonun resmi rakamlara göre yüzde yetmiş gerçekte ise %150'yi bulduğu bir dönemde Kurbanlık fiyatlarını kaç lira olacağı merak ediliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi henüz Kurbanlık fiyatlarını açıklamadı. Belediyenin Kurbanlık fiyatlarını Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

Ancak belediye Kurbanlık fiyatlarını kaç lira açıklarsa açıklasın kurbanlıkların geçen seneye göre en az 2 kat daha pahalı satılması bekleniyor.

Sosyal medyada örgütlenen kurbanlık satıcıları geçen seneye göre 2 kat Hatta 3 kat gibi fiyatlar açıklıyorlar. Geçen sene kurbanlık fiyatları büyükbaşta canlı kilogramı 25-30 lira arasında değişirken bu sene ise 55 liradan başlayıp 70 liraya kadar söyleyenler var.

Kahramanmaraş'ta kurbanlık satışlarının yapıldığı çiftliklerde şimdilik canlı dana 55 - 60 lira arasında fiyatlara satılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin fiyatları açıklamasının ardından kurbanlık satışlarının ve fiyatların ne olacağı merak ediliyor.

Bu sene kurban kesmek isteyenlerin en az 5-6 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Kurbanlık fiyatları ile ilgili gelişmeleri Pazartesi gününden itibaren paylaşmaya devam edeceğiz.

kurbanfiyalari

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz 2022 tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Bu yıl Kurban Bayramı arefe günü cuma gününe denk geliyor. Arefe günü kamu kurum ve kuruluşları yarım gün tatil oluyor. Bayramın birinci günü ise cumartesi günü olacak. Bayram dört gün boyunca devam edecek ve 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Henüz bayram tatilinin uzatıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.