Kahramanmaraş’ta 1 Ağustos’ta kapılarını açan Uluslararası Ağustos Fuarı, geçmişin izlerini günümüze taşıyan özel bir etkinlikle başladı. Açılışa özel olarak düzenlenen klasik dolmuş konvoyu, vatandaşlara hem sürpriz bir gösteri hem de hatıralarla dolu bir yolculuk sundu.
Azerbaycan Mahallesi’nden yola çıkan konvoy, şehrin işlek caddelerinde ilerleyerek fuar alanına ulaştı. Geçtikleri güzergahlarda büyük beğeni toplayan dolmuşlar, özellikle 40 yaş ve üzeri vatandaşlar için çocukluk anılarını canlandırdı.
Anıların Taşıyıcısı
Etkinlik sırasında geçmişe dair duygusal anlar yaşayan katılımcılar, dolmuşların hem içini hem dışını gezerek fotoğraflar çekti. Kimi vatandaşlar çocuklarını bu araçlara bindirerek kendi gençliğini onlara anlattı. Fuar, bu nostaljik atmosferle daha da renklendi.