Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında yıkılan Palmiye Sitesi'nin faciasıyla ilgili olarak iddianame hazırlandı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde Palmiye Sitesi'nin A, B ve C bloklarının çökmesiyle 150 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trajik olaya ilişkin üç sanık hakkında dava açıldı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Soruşturma ve Tespit Çalışmaları

Depremin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Palmiye Sitesi'ndeki olay yerinde inceleme ve tespit çalışmaları gerçekleştirildi. 150 kişinin hayatını kaybettiği trajik olayla ilgili olarak yapılan detaylı araştırmalar sonucunda üç şüpheli hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Kusur Tespitleri ve Yargılama Süreci

İddianamede, Palmiye Sitesi'nin inşa sürecinde yapılan kusurlar ve ihmaller detaylı bir şekilde ele alındı. Binanın projelendirme ve inşa aşamalarında yaşanan eksiklikler ve yetersizlikler, yapılan analizler ve bilirkişi raporlarıyla ortaya konuldu. Ayrıca, müteahhit ve ilgili mühendislerin sorumlulukları ve ihmalleri de belirtilerek yargılama süreci başlatıldı.

Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı! Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı!

Bu gelişmeler, Kahramanmaraş'taki deprem felaketi sonrasında yaşanan kayıpların yasal boyutunu ortaya koymakta ve adli sürecin ilerleyişini göstermektedir.