HÜRKUŞ eğitim ve hafif taarruz uçağının Çad ve Nijer'e satıldığını ve diğer ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini belirten Kotil, şu ana kadar 15 adet HÜRKUŞ ürettiklerini ve üretimin devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, GÖKBEY helikopterinden ayda 2 adet üretildiğini ve ilk teslimatın yakın zamanda gerçekleşeceğini açıkladı.

ANKA-3 projesinin de ilerlediğini söyleyen Kotil, bu yıl sonunda Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmesinin planlandığını ve ANKA SİHA'dan ayda 5 adet üretildiğini belirtti. ANKA-3'ün ses hızını geçememesiyle ilgili olarak, yeni versiyonunun çift motorlu olarak ses hızını aşacağını dile getirdi.

Havayolu Taşımacılığının Ticaretteki Önemi Havayolu Taşımacılığının Ticaretteki Önemi

Kotul Lxji Cover

KAAN projesine özellikle vurgu yapan Kotil, yerli motor için çalışmaların sürdüğünü ve Türk motorunun 2028'de bu uçakta kullanılacağını belirtti. Projenin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Kotil, başarısızlık durumunda ciddi sonuçlarla karşılaşabileceklerini ifade etti.

TUSAŞ'ın güvenliği hakkında da bilgi veren Kotil, şirketin siber saldırılara karşı önlemlerini artırdığını ve uzaktan çalışmaya izin verilmediğini açıkladı. Şirketin tüm veri sistemlerini kapalı bir ağa taşıdığını ve çalışanların şirket içinde çalışmalarının sağlandığını belirtti.