Piazza AVYM’de gerçekleştirilen sergiyi ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, geri dönüşüm ve sıfır atık temalı Maraş Ağacı ile el emeği göz nuru diğer ürünleri inceledi.

Kadim ve kültürel değerlerimizin tanıtımını sağlamak misyonu ile çalışmalarına devam eden Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, hazırladığı sergi stantlarını, geri dönüşüm ve sıfır atık temalı ‘Maraş Ağacı’nı ziyaretçilerin beğenisine sundu.

1-28

15 bin geri dönüşüm düğmesi ile oluşturulan ve Maraş’ın kültürel yapısından beslenen geri dönüşüm temalı Maraş Ağacı’nda tarhanadan dondurmaya, Maraş gülünden Maraş işi nakışa, küleğinden abasına, sim sırmadan mozaiklere, Kurtuluş Madalyası’ndan sümbüle, çöreğinden bakırına, Çomçalı Gelin’den devemeye, dahası Maraş’a dair herşey mevcut.

Bu yönleriyle tam bir Maraş kültür minyatürü olan Maraş Ağacı’nın yanında sergi stantları ve ziyaretçilerle beraber hayata iliklenen düğme atölyesi de halkla buluştu.

11-11

Sergi ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “1 Haziran Çarşamba günü Millî İrade Meydanı’nda açılışını gerçekleştirdiğimiz 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri, bugün de Piazza AVM’de Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsümüzün çalışmalarıyla devam ediyor. Enstitümüz çok farklı bir çalışmaya imza atarak geri dönüşüm düğmelerinden Kahramanmaraşımızın kültürünü yansıtacak öğeleri işaret eden Maraş Ağacı oluşturmuş. Gerçekten takdire değer bir çalışma olmuş. Maraş Ağacı’na ve burada bulunan diğer ürünlere emek veren herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Sergi ve atölye çalışmasını gezen ziyaretçiler, kurum çalışanlarıyla düğme atölyesinde düğme çalışması yaparak renkli görüntülere sahne oldular.