5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mesut Vahit Kazancı, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Muhammet Karaaslan ve Harun Gümüşer ile tutuksuz sanık Nasuh A. ve müştekiler duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Harun Gümüşer, bilirkişinin adil olmadığını belirterek uzmanlık alanına dikkat çekti ve 25 yıllık deneyimini vurguladı. Muhammet Karaaslan ise önceki beyanlarını tekrarladı. Neslihan Kazancı, ailesinin depremin ardından hala sıkıntılar yaşadığını dile getirerek tahliyesini talep etti. Tutuksuz sanık Nasuh A. ise sadece arsa sahibi olduğunu savundu.

Kahramanmaraş'ta Bakımsız Bina Tehlike Saçtı: Beton Parçaları Düştü! Kahramanmaraş'ta Bakımsız Bina Tehlike Saçtı: Beton Parçaları Düştü!

Müşteki Neslihan Kazancı, "Reyyan Apartmanı'nda çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Patlıcan tarlasına bina dikmişler. Babamı kumun içinden çıkardık. Ne hikmetse çevredeki binaların hiçbiri yıkılmadı. Aynı deprem şiddetine rağmen aralarında çok kısa bir mesafe olmasına rağmen o bölgede neden Reyyan Apartmanı yıkıldı. Sorumlu olan kişilerin hepsinden şikayetçiyim." dedi.

Duruşmaya katılan diğer müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.