Soda ve Soğuk Kahvelere Zam: Serinletici Lezzetler Artık Cep Yakıyor! Soda ve Soğuk Kahvelere Zam: Serinletici Lezzetler Artık Cep Yakıyor!

Asrın Felaketi depremlerinin merkezi olan Kahramanmaraş'ta iddiaya göre sağlam olan site rezerv alanda kaldığı gerekçesiyle yıkım kararına maruz kaldı. Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi Piazza AVM karşısında bulunan Dilsude Sitesi, belirlenmiş olan rezerv alan içerisinde bulunuyor. Bu durum nedeniyle Dilsude Sitesi'ne yıkım kararı verildi. Sitede oturan bir vatandaşın iddiasına göre 3 bloktan oluşan site kurumsal firma tarafından denetlenerek 'Sağlam A' sınıfı İTÜ raporuna sahip olduğu halde yıkım kararı alındı. İddianın sahibi sitede oturan depremzede vatandaş, "Şuan rezerv alan adı altında sağlam binaları yıkmaya çalışıyorlar. İki büyük deprem sonrası sağlamlığından dolayı dimdik ayakta kalmış Sembolik site olarak bilinmektedir Fakat sitemiz rezerv alanına alındığı için raporları hiçe sayarak yıkmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

'SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ'

Site sakini olan depremzede vatandaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 'Sağlam binalar rezerv alanı içerisinde olsa dahi yıkılmayacak' ifadelerini kullandığını ancak Dilsude Sitesi'nin sağlam olduğu halde yıkılmak istendiğini aktardı. Sitenin sağlam olduğuna dair belgeleri de bizimle paylaşan site sakini vatandaş, "Tuhaftır ki hemen karşımızda olan AVM ve çevremizde bulunan belediye binası bu alana dahil edilmemiş. Depremin psikolojisini hala atlatamamışken şimdi de evsiz kalacağız. Bakan Mehmet Özhaseki bey 'Sağlam binalar rezerv alanı içerisinde olsa dahi yıkılmayacak' demişti. Sözlerin tutulmasını istiyoruz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz." diyerek sitelerinin yıkılmamasını istedi.