Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın, 2015'te  depremde dayanıksız olması nedeniyle yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

203824709-said-bey-apt-2015-gorsel-0

Said Bey Apartmanı yerindeki üç katlı bina, 16 Aralık 2015'te kentsel dönüşüm kapsamında, 6306 sayılı yasaya göre riskli yapı ilan edilerek yıkıldı. Yıkılan üç katlı binanın yerine inşa edilen Said Bey Apartmanı, sekiz katlı ve iki bloklu olarak tasarlandı. Ancak, sadece yedi yıl sonra meydana gelen depremde iki blok da yıkılarak apartman, 44 kişinin hayatına mal oldu. Bu durum, kentsel dönüşüm projelerinin güvenlik ve dayanıklılık açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Müslüm Ferdi Bozkurt, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne Resmen Atandı! Müslüm Ferdi Bozkurt, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne Resmen Atandı!

203823177-said-bey-apt-2015-gorsel-1

 İlk duruşması 1 Aralık 9.30'da yapılacak davada, dördü tutuklu beş sanık, bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçlamasıyla yargılanacak. Ancak, savcılık, sorumlular hakkında "olası kast" düzenlemesine göre dava açmadı. Yapılan kentsel dönüşüm ve yeni inşa edilen binanın depreme dayanıksız olması, faciaya neden olan faktörler arasında yer alıyor. Facia, şehirdeki kentsel dönüşüm politikalarının ve yapı denetim mekanizmalarının eleştirilmesine neden oluyor.

HABER: DİLEK NUR