Kahramanmaraş'ta depremler korkutmaya devam ediyor. Son 3 günde Dulkadiroğlu ilçesinde 32, Pazarcık ilçesinde ise 5 deprem meydana geldi. 

Kaöhramanmaraş'ta özellikle son bir haftadır yoğunlaşan depremler Pazarcık ilçesinden Dulkadiroğlu ilçesine kaydı. Pazarcık ilçesinde ortalama 2-3 şiddet aralığında seyreden depremler Kapıçam bölgesinde şiddetini artırdı.

Dün Kahramanmaraş'ın tamamını ve komşu illeri etkileyen 4.6 şiddetindeki depremde Necip Fazıl ŞehirHastnesi dahil pek çok bina etkilenirken bugün 18.38'de 3.8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Dünkü depremin ardındn bugün yeni bir sarsıntı meydana gelmesi vatandaşlarda paniğe neden olurken binlerce kişi binaları boşaltarak açık alanlara ve parklara akın etti.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN UYARI 

Daha önce de Kahramanmaraş'ı şiddetli bir deprem konusunda uyaran deprem uzmanı Prof.Dr. Naci Görür bugün bir açıklama yaparak kenti yeniden uyardı. Görür açıklamasınd şu ifadeleri kullandı:

Maraş, Tevekkelli’de 4,6’lık deprem oldu. Bu deprem 14 Temmuz’da Pazarcık yöresindeki fay zonu içerisinde, muhtemelen Doğu Hatay Fay Zonunda. Elazığ depreminden sonra bölge daha da riskli. İRAP PLANI ( il risk azaltma planı) ciddi olarak uygulanmalı. Sevgiyle

2022-07-27_20-48-18

KAYIHAN PALA HABER46'NIN MANŞETİNİ PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabından Haber46'nın manşetini paylaşan Halk Sağlığı Uzmanı Kayıhan Pala'da önemli açıklamalarda bulundu.

Halk Sağlığı Uzmanı Kayıhan Pala da Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Pala'nın paylaşımında alıntıladığı haberde deprem sırasında Kahramanmaraş'taki Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde büyük zarar geldiği yazıyordu.

Pala konuyla ilgili olarak, "Kahramanmaraş Jeoloji Mühendisleri Odası'nın itirazına rağmen Hastanenin fay hattının üzerine bataklık bir zemine yapıldığı iddia ediliyor…" dedi.

2022-07-27_20-51-14