Kahramanmaraş merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonla, sosyal medya platformlarında sahte ilan vererek dolandırıcılık ve şantaj yaptıkları iddia edilen 16 şüpheli gözaltına alındı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma sonucunda 5 Mart'ta gerçekleşen operasyonda emniyet güçleri, 21 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet gibi suçta kullanıldığı düşünülen materyaller ele geçirildi.

Kahramanmaraş'ta Deprem Binalarından Hırsızlık Yapanlar Suçüstü Yakalandı! Kahramanmaraş'ta Deprem Binalarından Hırsızlık Yapanlar Suçüstü Yakalandı!

Gözaltına alınan 16 şüphelinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri vasıtasıyla nitelikli dolandırıcılık", "şantaj", "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması" suçlarından işlem yapıldı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonun, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık ve şantaj faaliyetlerine karşı ciddi bir mücadele olduğu vurgulandı.