Göksun Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla geçen yıl 9 bin 319 kişiye 13 milyon 785 bin lira nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, makamında düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımları değerlendirdi.

Pehlivan, vakıf aracılığıyla  tespit edilen vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik verilen hizmetlerin düzenli olarak devam ettiğini söyledi.

İhtiyaç sahibi vatandaşların her türlü şartlarda yanlarında olduklarını belirten Pehlivan, şöyle konuştu:

"Bir yandan rutin olarak verilen hizmetleri yerine getirirken diğer yandan da vatandaşlarımızın gelir getirici projelere katılmalarını sağlanmaya çalışıyoruz. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın iş sahibi olmalarını sağlıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın belirlediği yardım kalemlerinin haricinde ise ilçemizin koşullarını dikkate alarak, 'Alışveriş çeki', 'Biz bir aileyiz' ve 'Benim güzel evim' gibi projelerde yapa vatandaşlara farklı hizmetler veriyoruz. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla geçen yıl 9 bin 319 kişiye 13 milyon 785 bin lira nakdi yardım yapıldı."

İlçede çilek üretiminin artması için yapılan çalışmaları desteklediklerini ifade eden Pehlivan, ayrıca 'Çiftçinin emeği Göksun'un çileği' projesi kapsamında da 11 aileye toplam 33 dönüm çilek bahçesi kurduklarını kaydetti.

Sosyal projelere de önem verdiklerine işaret eden Pehlivan, Aşevi projesinin de bu yıl da devam edeceğini vurgulayarak, dezavantajlı kesimlerin sosyal hayata katılımlarının özendirilmesi için çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini sözlerine ekledi.