Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen tip 1 diyabet hastası çocukların aileleri, geleneksel iğne yöntemine alternatif olarak kullanılan ve çocukların yaşam kalitesini artıran şeker ölçüm sensörü talep ediyor.

Saç Derisinde Egzama ve Kepekten Kurtulmanın Doğal Yolu: Lavanta Sabunu Saç Derisinde Egzama ve Kepekten Kurtulmanın Doğal Yolu: Lavanta Sabunu

Bu sensörler, çocukların parmaklarının delinmesine gerek kalmadan sürekli şeker seviyelerini ölçmelerine olanak tanıyor. Pahalı olan bu sensörlerin ücretsiz temini için sosyal yardımlaşma merkezine başvuruda bulunan aileler bekleme sürelerinin ayları bulduğunu ifade ediyor.

Özellikle 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde yaşayan 0-22 yaş arası tip 1 diyabet hastası çocuk ve gençlere yönelik girişimlerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, glikoz ölçüm cihazı dağıtımını başlatmıştı. Ancak, buna rağmen şeker ölçüm sensörlerinin yeterli düzeyde temin edilememesi, aileleri ve çocukları olumsuz etkiliyor.

Aileler, çocuklarının yaşam kalitesini artırmak, ağrısız ve rahat bir şekilde şeker seviyelerini kontrol etmek adına iğnesiz şeker ölçüm sensörlerinin daha hızlı bir şekilde temin edilmesi ve dağıtılması talebinde bulunuyor. Depremlerin etkisiyle maddi manevi zor bir süreçten geçen aileler, bu konudaki beklentilerinin karşılanmasını ve çocukları için daha iyi yaşam koşullarına kavuşmayı umut ediyor.

HABER: DİLEK NUR