Dr. İrfan Karatutlu, özellikle şehir içi ulaşımda sanayi ve havaalanı kavşaklarına acil olarak battı-çıktı yapılması gerektiğini vurguladı. Kuzey Çevre Yolu'nun giriş-çıkış bağlantılarının tamamlanmadığını ifade eden Karatutlu, bu eksikliğin trafik akışını olumsuz etkilediğini belirtti.

Göksun Tünelleri ve Pazarcık Çevre Yolu

Türkiye'nin güneyini kuzeyine bağlayan Göksun tünellerinin çıkışının yıllardır yapılmadığını ve bu durumun kazalara davetiye çıkardığını belirten Karatutlu, Doğu Anadolu Bölgesi'ni Çukurova ve Akdeniz'e bağlayan Pazarcık Çevre Yolu'nun bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Elbistan-Kahramanmaraş ve Elbistan-Malatya Yolları

Elbistan-Kahramanmaraş ve Elbistan-Malatya yollarının çift şeritli hale getirilmesi çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini ifade eden Karatutlu, bu yolların genişletilmesinin bölgenin ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacağını belirtti.

Yeni Yol Projeleri

Ağyar bölgesinde binlerce deprem konutu yapıldığını ve bu nedenle Kahramanmaraş-Beşenli-Çağlayancerit yol yapımına bir an önce başlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın güney çevre yoluna olan ihtiyacını vurgulayan Karatutlu, bu projelerin hayata geçirilmesinin şehir için hayati önem taşıdığını söyledi.

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı

Ulaştırma Bakanlığı'na Çağrı

Son olarak, Kahramanmaraş’ın ulaşım sorunlarının çözülmesi için Ulaştırma Bakanlığı'ndan özel ihtimam beklediklerini belirten Karatutlu, deprem illerine yönelik yatırımların hızlandırılması gerektiğini ifade etti.