6 Şubat sonrası Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Deprem Araştırma ve Risk Yönetimi Merkezi Müdürü Alican Kop'un hazırladığı raporla başlayan belirsizlikler, jeoloji Mühendisi ve Deprem Bilimci Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş'ın ikinci raporuyla devam etti.

Alican Kop'un raporunda, bölgedeki aktif fay hatlarına işaret edilmiş ve "Uygun Olmayan Alanlar" tespit edilmişti. Ancak, Dr. Ramazan Demirtaş'ın incelemeleri sonucunda, bu iddialar çürütüldü ve söz konusu alanlarda aktif fay hatlarının olmadığı belirtildi. Bu durum, kamuoyunda büyük bir karışıklığa ve belirsizliğe yol açtı.

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı

Özellikle sosyal medyada, iki uzman arasında yaşanan tartışmalar ve çelişkili bilgiler, ev sahiplerinin endişelerini artırdı. Alican Kop'un raporu sonrasında yapıldığı iddia edilen hendeklerle ilgili de şüpheler bulunuyor. İddialara göre, bu kazıların gerçekte yapılmadığı ve raporun depremden önce hazırlandığı öne sürülüyor. Ayrıca, kazıların kimler tarafından yapıldığı ve kontrol edilip edilmediği de belirsizliğini koruyor.

Adsiz-3

İkinci raporun hazırlanmasının ardından aylar geçmesine rağmen, imara kapatılan bölgelerde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bakanlık tarafından gönderilen ekiplerin, Belediye’ye bilgi vermeden incelemeler yaparak Ankara’ya döndüğü iddia ediliyor. Ancak, dönemin Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Belediye’nin bilgisi dahilinde olmayan hiçbir raporu kabul etmeyeceklerini belirtmişti.

Sonuç olarak, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası yaşanan "Uygun Olmayan Alanlar" belirsizliği, hala çözüme kavuşmuş değil. Bu durum, ev sahipleri ve bölge halkı arasında endişe ve belirsizlikle dolu bir bekleme sürecine neden oluyor.