Türkiye'de yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önemli bir karar aldı. Seçim sürecinin daha düzenli ve adil bir şekilde ilerlemesi amacıyla, YSK oy verme saatlerinde değişiklik yapma kararı aldı. Özellikle Kahramanmaraş dahil olmak üzere 32 ilde oy verme saatleri yeniden düzenlendi. Bu değişiklikle birlikte, seçim heyecanı ülke genelinde daha da arttı.

YSK'nın aldığı kararla, doğudaki 32 ilde oy verme saatleri bir saat öne çekildi. Bu düzenleme, mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak yapıldı.

Macit Bitargil Kimdir? Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında? Macit Bitargil Kimdir? Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis 31 Mart'ta 07.00 ile 16.00 saatleri arasında oy verme işlemini gerçekleştirebilecekler.

Diğer illerde oy verme saatleri değişikliğe uğramayacak ve 08.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak. Böylece, Türkiye genelinde seçim gününde oy verme saatleri ülkenin coğrafi konumlarına göre düzenlenmiş olacak.