Karadeniz Teknik Üniversitesi raporlarının dava dosyasına eklenmesinin yetersiz kalabileceğini savunan pastane işletmecilerinin avukatı Mesut Çakar, farklı üniversitelerden alınacak bilirkişi raporlarının önemine dikkat çekiyor. Çakar, gerçek suçluların ortaya çıkması için bu raporların davanın seyrinde kritik bir rol oynayacağını belirtiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çakar, Ezgi Apartmanı'nda yaşananların sadece zemin ile asma kat arasında bulunan bir merdiven direğiyle ilgili olduğunu vurguluyor. Binanın taşıyıcı özelliği olmayan bu direğin, yapıyı etkilemediğini ve binanın gerçek taşıyıcı sistemini oluşturmadığını ifade ediyor.

Avukat Çakar, yapılan tadilat sırasında binada taşıyıcı kolonlarının bulunmadığını, binanın perde beton duvar üzerine inşa edildiğini savunuyor. Bina yapımında müteahhitin, statik proje ve tasarımında hatalı olduğunu ileri sürüyor.

Duruşma gününe kadar kamuoyunda yanlış bilgilendirme yapıldığını belirten Çakar, adaletin mahkeme salonlarında aranması gerektiğini vurguluyor. Sosyal medyada yapılan yanlış bilgilendirmelere ve linç kampanyalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Ezgi Apartmanı'nda uzun yıllar sorumlu müdür olarak görev yapmış olan Hüseyin Koca da konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, binanın yıkılmasına sebep olacak bir durumun yaşanmadığını ve asılsız iddialara karşı mücadele ettiklerini belirtiyor.

Depremzedelere AFAD Kira Yardımı Ne Zaman Yatacak? Mayıs Ayı Ödemeleri Bekleniyor! Depremzedelere AFAD Kira Yardımı Ne Zaman Yatacak? Mayıs Ayı Ödemeleri Bekleniyor!

Mayıs ayındaki duruşma, Ezgi Apartmanı faciasının ardından adaletin tecellisi ve gerçek sorumluların bulunması için kritik bir adım olacak.