Yenişehir Mahallesi'nde bulunan ve ağır hasarlı oldukları gerekçesiyle acilen boşaltılan binaların, belirtilen süre içinde yıkımının başlamaması çevrede büyük tepkilere neden oluyor. Özellikle en işlek bölgelerden olan Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan bu binaların hala yıkılmamış olması, mahalle sakinleri ve esnaflar arasında büyük bir isyanı beraberinde getiriyor.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 12.56.26

Hijyen Belgesi Nasıl Alınır? Hijyen Belgesi Nasıl Alınır?

Neden Hala Yıkılmıyor?

Binaların kısa sürede yıkılacağı ve Şubat ayında temellerin atılacağı şeklinde yapılan açıklamalara rağmen, belirtilen süre içinde herhangi bir yıkım çalışmasının başlamamış olması, vatandaşlarda ciddi bir hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bu durum, çevrede güvensizlik ve endişe hissiyatının artmasına yol açıyor.

Vatandaşların Tepkisi

Boşalttırılan esnaflar ve daire sakinleri, yetkililerin sözlerine güvenerek binalarını terk etmişlerdi. Ancak belirtilen süreler içinde beklenen yıkım gerçekleşmediği için vatandaşlar, mağdur durumda olduklarını ve bir an önce bu sürecin sonlandırılmasını talep ediyorlar. Ayrıca, yapılan açıklamalara rağmen neden yıkımın gerçekleşmediği konusunda da yetkililerden net bilgi almak istiyorlar.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 12.56.26 (1)

Güvenlik Endişesi

Bu binaların hala ayakta durması, çevrede yaşayan insanların güvenliği açısından büyük bir risk oluşturuyor. Özellikle çevredeki iş yerleri ve diğer binaların sakinleri, bu durumdan ciddi endişe duyuyorlar ve gerekli önlemlerin alınması için yetkililerden acil adımlar atılmasını talep ediyorlar.

HABER: DİLEK NUR