Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. Duruşmada, binanın müteahhidi Y.A. ve tutuklu sorumlu mühendis fenni mesul M.T. ile iç mimar E.D. duruşmaya katıldı. Tanıkların ifadeleri de alındı.

Duruşma sonrasında avukat Ersan Şen, yapılan savunmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek, temsil ettikleri kişiler adına haklı tespitlerin ortaya çıktığını düşündüklerini ifade etti. Mahkeme heyetinin aldığı kararlar doğrultusunda dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verildi. Avukat Şen, bir sonraki duruşmanın 3 Mayıs tarihine ertelendiğini açıkladı.

Tanıkların İfadeleri Mahkemeye Yansıdı

Duruşmanın ikinci gününde, sanık ve müşteki avukatlarının hazır bulunduğu belirtildi. İddianame özetinin okunmasıyla başlayan süreçte, müteahhit Y.A.'nın salonda hazır bulunduğu, tutuklu sorumlu mühendis M.T. ve iç mimar E.D.'nin ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı ifade edildi.

Mahkeme başkanının tutuklu sanıklar ve tanıklarla ilgili beyanları okuduğu belirtildi. Binanın altındaki pastanede tadilat işlemleri başlamadan önce, binanın görevlisi nezaretinde kazan dairesine girilerek yapılan tahribatı gören tanık M.K.'nin ifadelerine de yer verildi.

Savunmalar ve Avukatların Talepleri

Sanıkların savunmalarına geçildiğinde, sanık Y.A. önceki savunmalarını tekrarladı. Sanık fenni mesul M.T. masum ve suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini talep etti. İç mimar E.D. ise tahliyesini talep etti. Avukatlar, dosyanın uzman bir bilirkişiye gönderilerek bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Avukat Ersan Şen, mahkeme heyetine yaptığı savunmada, temsil ettikleri sanıkların binayla ilgili sorumluluğunun olmadığını belirtti. Binanın yapımına katkıda bulunan müteahhit ve fenni mesulün farklı olduğunu vurgulayarak, binanın depreme dayanıklı olmadığını iddia etti. Ayrıca, binanın tadilatının yetersiz olduğunu ve mühendislik hataları bulunduğunu savundu. Şen, dosyanın eksikliklerinin tamamlanması ve bilirkişiye gönderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Duruşmanın Ardından Açıklamalar

Duruşma gece geç saatlere kadar devam etti ve mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, S.K. ve M.P.'nin yakalama emrinin beklenmesine, kırmızı bülten talebinin reddine ve dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verilmesine daha sonra karar verilmesine karar verdi.

Avukat Ersan Şen, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, yoğun ve uzun süren bir süreçten geçtiklerini belirtti. Temsil ettikleri kişiler adına haklı tespitlerin ortaya çıktığını düşündüklerini ifade etti. Şen, dosyanın eksikliklerinin tamamlanması ve bilirkişiye gönderilmesi gerektiğini dile getirerek, adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hijyen Belgesi Nasıl Alınır? Hijyen Belgesi Nasıl Alınır?

Duruşmanın 3 Mayıs 2024 tarihine ertelendiği belirtildi.