Tanır Mahallesinde, Hurman Çayında kurulan kamp alanında, gerçekleştirilen etkinlikte, fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf meraklıları Eshab-ı Kehf Külliyesi, Binboğa Dağları ve yaylaları ile Hurman Kalesi, Ayrandede Parkı ve birçok kırsal mahalleyi ziyaret etti.

AA-20220608-28101878-28101872-KAHRAMANMARASTAKI_2_AFSIN_ULUSAL_FOTOKAMP_ETKINLIGI_SONA_ERDI

Belgesel fotoğrafçısı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülbin Özdamar Akarçay, Afşin'de güzel fotoğraf kareler yakaladıklarını belirtti.

AA-20220608-28101878-28101870-KAHRAMANMARASTAKI_2_AFSIN_ULUSAL_FOTOKAMP_ETKINLIGI_SONA_ERDI

Etkinlik kapsamında kendilerini ağırlayan Afşin Belediyesi ve BİNFOT ekibine teşekkür eden Akarçay, şunları kaydetti:

"Afşin'de inanılmaz bir ekip ve dayanışma var. Bunu görmek bizleri çok memnun etti. Afşin'in güzellikleri, doğası, pastoral bölgeleri ve insanları bizleri çok etkiledi. Çok güzel fotoğraf çalışmaları ortaya çıktı. Ülkenin çeşitli yerlerinden Kahramanmaraş'a gelen fotoğraf dostları değişik bölgelerde fotoğraf çekiyorlar. Buda Türkiye fotoğrafı adına bizleri mutlu ediyor. Aynı zamanda Afşin gibi kültür ve sanata değer veren bir coğrafyada olmak bizleri daha çok motive etti. Şiirin, edebiyatın iç içe olduğu Ozanlar diyarında fotoğrafı da harmanladık. Umarım fotokamp etkinliği uzun yıllarca devam eder. Birlikte üretmenin çok değerli olduğunu düşünüyorum."

AA-20220608-28101878-28101875-KAHRAMANMARASTAKI_2_AFSIN_ULUSAL_FOTOKAMP_ETKINLIGI_SONA_ERDI

Sualtı fotoğraf sanatçısı Tamer Günal da, eğitmen olarak katıldığı organizasyonda, doğanın insanoğluna sunduğu güzellikleri yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

Katılımcılarla güzel bir parkur yaptıklarını ve ilçenin güzel noktalarını gezdiklerini aktaran Günal, "Doğanın bize sunduğu güzellikleri yakalamaya çalıştık. Gezi ekibimizdeki fotoğrafçı arkadaşlarımıza olabildiğince birikimimizi paylaşmaya, güzel kareler üretmeye çalıştık. Kamp süreci şahsım adına çok keyifliydi." diye konuştu.

Belgesel fotoğrafçısı Serkan Çolak da fotokamp organizasyonlarının kültür kaynaşmasına ev sahipliği yaptığını belirterek, etkinliklerin artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi.