Kahramanmaraş'ta ve Kahramanmaraş siyasetinde neler oluyor?  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör  imzalı pek çok yanlış Muhalefet partileri tarafından göz ardı edilmeye devam ediliyor.

Haber46'nın gündeme getirdiği pek çok sorunu  millet ittifakını  oluşturan siyasi partilerin temsilcileri dile getirmeye çekiniyor.  Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanının  çok eleştirildiği  bir dönemden muhalefetin elindeki fırsatları tepmesinin nedeni kamuoyunda merak ediliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ülke gündemini sallayacak büyüklükteki yanlışları millet ittifakı partileri tarafından gündeme getirilmiyor.

 Başka ilde olsa ulusal gündemden düşmeyecek pek çok sorun Millet İttifakı'nın paydaşları tarafından görmezden gelmiyor. CHP'nin  Atom Karınca lakaplı milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'ta bu konularda açıklama yapmıyor.

İşte muhalefet tarafından ya hiç gündeme getirilmeyen ya da yarım ağız dillendirilen sorunlardan bazıları.

SUYA HER AY ZAM

Su zengini Kahramanmaraş'ta neredeyse bir yıldır suya her ay zam yapılıyor.  Vatandaşım geçim derdi ile uğraştığı bu zor dönemlerde her ay yapılan zamlar geçimi daha da zorlaştırırken halkın derdini muhalefet partileri yerine haber46 gündeme getiriyor.  Muhalefet partilerinin her ay yapılan su zamları konusunda neden sessiz kaldığı bir türlü anlaşılamıyor.

ÖĞRENCİYE ULAŞIM SORUNU HİÇ GÜNDEME GELMEDİ

 AK Partili ve MHP'li meclis üyelerinin İstanbul'daki öğrenci ulaşımına yapılan zammı iptal ettirmesinin ardından haber46 Kahramanmaraş İstanbul ve Ankara kıyaslamasını gündeme getirdi.  TBMM'de dahi gündeme gelecek kadar büyük bir sorun olan ulaşım sorunu ne yazık ki Kahramanmaraş'taki Muhalefet partileri tarafından görmezden gelindi.

Olayın ne kadar büyük olduğunu görmeniz açısından öğrenci Abonman ücretlerini bir defa daha yazıyoruz.

İstanbul'da öğrenciye 200 basım 78 TL / her basım 39 kuruş

Ankara'da 225 basım 90 TL / her basım 40 kuruş

Kahramanmaraş'ta ise 60 binim 156 TL / her basım 260 kuruş

EKMEK İSTANBUL VE ANKARA'DN PAHALI

Suyun ve ulaşımın çok pahalı oldu Kahramanmaraş'ta ekmek fiyatları da İstanbul'dan Ankara'dan daha pahalı. 

 İstanbul'da ve Ankara'da 250 gram ekmek 2 liradan satılırken Kahramanmaraş'ta ise 200 gram halk ekmek 2 liradan satılıyor. 

Halk ekmeği İstanbul ve Ankara'dan çok daha pahalı satan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin bu tutumu da muhalefet partileri tarafından dile getirilmiyor.

ÖĞRETMENE 10 KURUŞ İNDİRİM

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ilgili son skandal ise öğretmenlerle ilgili.   Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda öğretmenlere sadece 10 kuruşluk komik bir indirim yapıyor.  İstanbul ve Ankara'da öğretmen indirimi ise Kahramanmaraş'ın 20-30 kat üzerinde.

Toplu ulaşımda öğretmen indirimi  İstanbul'da 220 kuruş,  Ankara'da 325 kuruş, Kahramanmaraş'ta ise sadece 10 kuruş.

NEDEN SUSUYORLAR?

 Cumhur ittifakı karşısında ülkeyi yönetmeye talip olan millet ittifakı partileri tüm bu sorunlar karşısında sessizliğe bürünmüş durumda.  Oysa milletin gönlüne girmek için,  oylarını almak için milletin sorunlarını samimi bir şekilde dile getirmek gerekir.

Sorunları korkusuzca dile getiren haber46 yı ülkenin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri haline getiren bu halk,  sorunlarını görmeniz,  dertleriyle dertlenmeniz  durumumda sizleri de  istediğiniz başarıya ulaştırabilir.

Halkın sorunlarını görmeden, duymadan, söylemeden onların oylarını almanız mümkün olmayacaktır. Bizden söylemesi.