Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle önemli bir etkinliğe imza attı. Gençlerin tarih bilincini artırarak milli birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmeyi amaçlayan "Genç Adımlar Kampa-8" projesi, 07.06.2024 - 10.06.2024 tarihleri arasında Çanakkale Eceabat Gençlik Kampı'nda gerçekleştirildi.

Projenin Amacı ve Katılım

Proje kapsamında, Kahramanmaraş’tan seçilen 40 erkek lise öğrencisi, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın katılımıyla 06.06.2024 tarihinde düzenlenen törenle uğurlandı. Bu etkinlik, Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı tarihi alanlarda gerçekleştirildi. Projenin amacı, gençlere tarih bilinci kazandırmak, toplumda sürdürülebilir barış ve huzur ortamını desteklemek, milli birlik ve beraberlik duygusunu aşılamaktı.

Fotoğraf (7)-4

Etkinlik Detayları

Etkinlik süresince öğrenciler, Çanakkale'nin tarihi alanlarını ziyaret ederek önemli bilgiler edindi. Tarihi alanlarda düzenlenen bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında, gençlere milli tarihimiz hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler, milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren çeşitli aktivitelerde bulundu.

Fotoğraf (3)-9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nden Açıklama

Kahramanmaraş’ta Geleneksel Ağustos Fuarı Heyecanı: 9 Ağustos’ta Başlıyor! Kahramanmaraş’ta Geleneksel Ağustos Fuarı Heyecanı: 9 Ağustos’ta Başlıyor!

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, gençlerin tarih bilincini ve milli birlik duygusunu güçlendirmeyi hedefleyen bu tür projelerin devam edeceğini belirtti. Kamuoyuna yapılan açıklamada, sürdürülebilir barış ve huzur ortamının sağlanması için gençlere yönelik bu tür etkinliklerin önemine vurgu yapıldı.