Karaman merkeze bağlı Barutkavuran köyünde, biyogaz enerji santrali temeli atıldı. Karaman Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılacak santrali temel atma törenine Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri, şirket yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Törenden önce şirket yetkililerinden Şaban Küçük, Vali Koca’ya santral hakkında bilgi verdi. Şirket yöneticilerinden Burak Köse ise hayvani atık gazdan elektrik üretimini anlattı. Vali Koca ise konuşmasında, yenilenebilir enerjinin başşehri olma yolunda emin adımlara ilerleyen Karaman için bu tesisin önemli bir kazanç olduğunu söyledi. Koca, altı ay içinde üretim safhasına geçeceğini belirterek, Türk dilinin başşehri ve aynı zamanda yenilenebilir enerjinin başşehri olma yolunda ilerleyen Karaman’da, bu tesisle enerji çeşitliliğinin de artacağını ifade etti. Devam eden barajlarla birlikte Ermenek Hidroelektrik Santrali, kısmen de olsa rüzgâr enerji santralleri ve üçte ikisi Karaman'da bulunan linyit yatakları, şu an itibariyle az da olsa üretim yapılan güneş enerjisiyle ilin enerji sektöründe önemli bir ivme kazandığını ifade etti. Temeli atılacak olan ve çevre adına önemli bir kazanım sağlayacak biyogaz enerji santralinin de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına olan inancını belirten Vali Murat Koca, şirket yetkililerine teşekkür ederek hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Vali Koca ve diğer protokol üyeleri tarafından, düğmeye basılarak santralin temeline ilk harç döküldü. 15 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan tesisin, ekim ayı içinde faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Karaman Biyogaz Enerji Santrali'nde günde 150 ton tavuk dışkısı, 50 ton inek dışkısı ve 10 ton mısır silajından elektrik üretilmesi planlanıyor.