Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, sözde 'paralel yapı'nın Yeni Asya'yı ele geçirdiğini yazan Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya'ya tepki göstererek 'tetikçi' dedi. Güleçyüz, hiç bir gücün Yeni Asya'yı ele geçiremeyeceğini belirtti.

Akit yazarı Karakaya, Yeni Asya'nın siyasi tercihinin değişmesini ve Mehmet Kutlular'ın kızı Vildan Kutlular'ın öldürülmesini sözde 'parlel yapı' tarafından yapıldığını iddia etmişti. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Kazaım Güleçyüz, Karakaya'ya tetikçi diyerek "Vildan cinayeti Kutlular'ı ve Yeni Asya'yı susturamadığı gibi, hiçbir güç de Yeni Asya'yı ele geçirememiştir ve ele geçiremez." diye yazdı.

Yeni Asya gazetesinde yer alan haberde Kazım Güleçyüz Twitter hesabından Karakaya'nın yazısına sert cevaplar verdi. Gülçyüz mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

"Tetikçiye: Vildan cinayeti Kutlular'ı ve Yeni Asya'yı susturamadığı gibi, hiçbir güç de Yeni Asya'yı ele geçirememiştir ve ele geçiremez."

"Vildan cinayetini örtbas etmeye çalışan kim? Taşeronlarını ortadan kaldırıp, 20 yıl sonra paralele yıkarak, tetikçiyi fişekleyenler olmasın!"

"Hedef saptırmak da bir örtbas taktiği değil mi? 20 seneki önceki bir cinayeti, şimdi, o zaman esamesi bile okunmayan bir örgüte yıkmak gibi."

"Yeni Asya bitmiştir” öyle mi? Sen de, karanlık ağababaların da biter, ama Yeni Asya Allah'ın izniyle dünya durdukça hizmetine devam eder."

"Hem saldır, hem de “Niye saldırıyorsunuz?” diye ortalığı ayağa kaldır. Bu mâlûm tavrın tetikçiden sâdır olmasını nasıl değerlendirmek lâzım?"

"Kara odakların ele geçirip maşa olarak kullandığı tetikçi Yeni Asya için “Ele geçirildi” demiş. Belli ki aynadaki kendi aksiyle karıştırmış."

"Yeni Asya Fethullah Hocayı eskiden de eleştirdi, şimdi de eleştiriyor; ama maruz bırakıldığı linç ve tasfiye operasyonuna da karşı çıkıyor."

"Tetikçi saldırısına karşı Yeni Asya ve Zaman'ın ortak tavır alması tetikçiyi niye rahatsız etti? “Eline sağlık, iyi yaptın” mı diyeceklerdi?"

"20 yıllık evlat acısını hâlâ ağzına sakız yapıp insafsızca çiğnemeye devam etmek nasıl bir tefessüh, çürümüşlük ve vicdansızlıktır yâ Rabbî!"

"Vildan cinayeti için eskiden “Ergenekon yaptı” diyenler, şimdi “paralel”e yıkıyorlar. itibar edilir mi? Yarın belki başka birşey diyecekler."