CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs Barış Harekatının 42’nci yılı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara katılmak için gittiği Lefkoşa’da KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi.
Kıbrıs Barış Harekatının 42’nci yılı KKTC’de çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Lefkoşa’da bulunan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirilen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, törenin ardından Lefkoşa’da çeşitli temaslarda da bulundu.
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile görüşen Kılıçdaroğlu, "Bugün Kıbrıs’ın en önemli günü. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı. Bayramınızı kutluyoruz. Sizin şahsınızda bütün Kıbrıslıların bayramını kutluyoruz. Bayram vesilesi ile burada olmaktan ötürü son derece memnunum. Kıbrıs’ın uzun süredir devam ettirdiği bir çabası var. Bölgesinde barışı sağlamak istiyor, ülkesinde barışı sağlamak istiyor. Umarım çok önemli adımlar atılır ve barış sağlanmış olur" dedi.
Siber ise, "Barışı, çözümü önemseyen ve buna destek veren, halkımızın bu yöndeki iradesi güçlü olan bir halkız. Bu yıl dönümlerinde de, 20 Temmuz’un yıldönümünde de bunu sıklıkla vurguluyoruz. Savaşın acılarını çekmiş, göçmenliği, göçü yaşamış bir halkız. Bundan sonra geçmişin acılarının bir daha yaşanmaması bizim için çok önemlidir. Bu ziyaretleriniz de, desteğiniz de bizi her zaman mutlu etmektedir" açıklamasını yaptı.