Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmalıyız. Bizi bölmek istiyorlar, ayrıştırmak istiyorlar, kavga ettirmek istiyorlar. Söz verdim kimseyle kavga etmeyeceğim. Bu millet kavgadan bıktı artık." dedi.

Kılıçdaroğlu, Bilecik'te halka hitap etti.

"NE SÖYLERLERSE SÖYLESİNLER CANLARI SAĞOLSUN"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının güzel bir Türkiye bırakmak için büyük çabalar harcadığın belirten Kılıçdaroğlu, "Her tarafa fabrikalar kurdular, demiryolları yaptılar. En büyük özellikleri hiç kimse ama hiç kimse kul hakkı yemedi. Her kuruşun hesabını bu millet için harcadılar. Her kuruşun hesabını bu millete verdiler. O zaman bize düşen bir görev var. Biz o insanlara layık olmak için ülkemizi daha iyi bir yere taşımalıyız. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmalıyız. Bizi bölmek istiyorlar, ayrıştırmak istiyorlar, kavga ettirmek istiyorlar. Söz verdim kimseyle kavga etmeyeceğim. Bu millet kavgadan bıktı artık. Bir sürü laf söylüyorlar. Laf yetiştiriyorlar. Ne söylerlerse söylesinler canları sağ olsun. Ben kendimi bu ülkeye ve bu millete adadım. Benim temel hedefim budur. Gittiğim yerde vatandaş bana şunu soruyor. 'Bana onları anlatma kardeşim, ben onları zaten görüyorum ve biliyorum. Siz ne yapacaksınız ben onu merak ediyorum, siz anlatın." şeklinde konuştu.

"YOKSULLUĞU BİTİRMEMİŞSEN CEBİNİ DOLDURMUŞSUN DEMEKTİR"

AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "2002'de doğan çocuk bugün 13 yaşında. 13 yıl içinde şunu söylediler; 'yol yaptık'. Doğru, doğruya doğru. Ama bana söyler misiniz? Yol yapmayan hükümet var mı? Her hükümet yol yapar. Efendim 'köprü yaptık'. Her hükümet köprü yapar. Köprü yapmayan hükümet mi var Allah aşkına? Sorun orada değil arkadaşlar. Her hükümet yolda yapacak, köprü de yapacak, şunu da yapacak, bunu da yapacak. Hükümetlerin asıl varlık nedeni şudur; senin ülkende 17 milyon yoksul var mı yok mu? Yoksulluğu bitirdin mi bitirmedin mi? Yoksulluğu bitirdiysen işini yapmışsındır demektir. Yoksulluğu bitirmemişsen cebini doldurmuşsun demektir. Bu farkı bütün Bileciklilerin duymasını istiyorum. 17 milyon yoksul var, aylık geliri 200 liranın altında. Köylerin yangın yeri olduğunu biliyorum, esnafın sorunun biliyorum, hepsini biliyorum."

"HİÇBİR KARDEŞİMİN NE GEMİLERİ OLDU NE YATLARI OLDU NE HANLARI OLDU NE HAMAMLARI OLDU"

Kardeşlerinin ne iş yaptığını kimsenin bilmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye bütçesinden sonra en büyük bütçeyi yönettim. Ama hiçbir kardeşimin ne gemileri oldu ne yatları oldu ne hanları oldu ne hamamları oldu. Her birisi siz nasıl yaşıyorsanız öyle yaşıyorlar. Devlet nasıl yönetilir, bütçe nasıl yapılır, vergi nasıl toplanır onu bilirim ama bildiğim bir şey var kul hakkı nasıl yenmez onu da çok iyi bilirim. O nedenle benim akrabalarım, kardeşlerim, dayılarım han hamam sahibi olmadılar. Kimisi emekli işçidir kimisi emekli memurdur kimisi ev hanımıdır. Her birisi kendi çerçevesinde oturur, kazanır. Ama onalar devletin malına, vatandaşın malına, kul hakkına hiçbir zaman el uzatmadılar." diye konuştu.

"ALTIN KLOZETLİ TUVALET YAPIYORLAR KENDİLERİNE, ŞAKA DEĞİL"

Ankara'da oturan beylerin vatandaşın çektiği sıkıntıları unuttuğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, son olarak şunları söyledi: "2002'de bu millet onlara çok büyük imkanlar sağladı. 13 yıl tek başına iktidara getirdi. Şimdi onlar sizin gibi değiller. Sizi unuttular onlar? Ne yapıyorlar biliyor musunuz sevgili anneler? Altın klozetli tuvalet yapıyorlar kendilerine. Evet, şaka değil. Bu millet onlara ne verdi biliyor musunuz? Uçak verdi, kamalar verdi, kırmızı plakalı araçlar verdi. Dedi ki 'sorunumu çöz'. Kendileri milleti unuttular. Milletten koptular artık. Kaçak saraylarında oturuyorlar. Hanları hamamları var. Bir elleri yağda bir elleri balda. ben Konya'da bir gecekondu da kışın camı kırık olduğu için zaturreden ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ben Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım ama onlar unuttular. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa o çocuk benim çocuğumdur, ben asla tok uyuyamam. O zaman bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz, tarihe gömeceğim. Ben onlar gibi 13 yılda istemiyorum. Sevgili annelere sizden sadece ve sadece 4 yıl izin yetki istiyorum, 4 yılda yoksulluğu bitireceğim, 4 yılda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, 4 yılda her evde huzur her evde bereket olacak, 4 yılda bu ülkeyi bu bölgenin en güzel ülkesi yapacağım. Söz veriyorum size, söz. Söz Kılıçdaroğlu sözü. Benim saraylara ihtiyacım yok. Saraylarda oturmadım ben. Ben toprak damlı evlerde okudum, oralarda yaşadım."

Kılıçdaroğulu'nun konuşmasının ardından CHP Bilecik milletvekili adayları alanda bulunanlara tanıtıldı. Daha sonra Kılıçdaroğlu ile milletvekili adayları, alanda bulunanlara karanfil attı. Kılıçdoroğlu barış güvercinlerini uçurduktan sonra alandan ayrıldı.