Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal kimdir?
1966, Kahramanmaraş, Elbistan doğumlu. 1984 Bahçelievler Kocasinan Lisesi, 1991 Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermenin yanı sıra özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından 2003 yılında gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nde etkili iletişim dersleri ve bir vakıf üniversitesinde MBA'da Örgütsel Davranış dersleri verdi. 2005 yılında İTO'da müşavir olarak görev yaptı. 2007-2009 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

64. HÜKÜMETTE KİM KİMDİR... TIKLA ÖĞREN

Ak Parti 2004 Yerel Seçim, 2007 Genel Seçim ve 2009 Yerel Seçim kampanyalarında görev aldı ve birçok yurtdışı seçim kampanyasında danışmanlık hizmeti verdi. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı'nda doktora çalışması devam ediyor.

AK PARTİ TBMM Grubu'nda Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktadır.

Arapça ve ingilizce biliyor.