Kahramanmaraş’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan afetzede öğrenciler, Türk Kızılay’ın bağışçılarının desteğiyle kapılarını açan Elbistan 100. Yıl Kütüphanesi’nde etkili bir çalışma ortamı buldular. Kızılay, öğrencilere yıl boyunca farklı branşlarda toplam 14 öğretmen ile tamamen ücretsiz eğitimler verdi. Eğitimler, deneme sınavları ile desteklenirken, eksik konuları tespit edilen öğrencilere birebir özel dersler de sağlandı.

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Dönüşüm Toplantısı Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Dönüşüm Toplantısı

1717760973 Kizilay Kahramanmaras3

Türk Kızılay, sınav öncesinde öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla bir moral gecesi düzenledi. Bu etkinlikte konuşan Türk Kızılay Elbistan Şubesi Eğitim Sorumlusu Mustafa Bostan, "Afetzedelerin yanında olmak ve onların eğitimlerine destek olmak bizim öncelikli görevlerimizden biridir. Depremzede öğrencilerimiz için burada tamamen ücretsiz bir dershane sistemi kurduk. 80’in üzerinde öğrencimiz var ve bütün ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılandı. Türk Kızılay olarak burada bir nesil yetiştiriyoruz ve bunun sevinci içindeyiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz," dedi.

Moral gecesinde çeşitli aktivitelerle keyifli vakit geçiren öğrenciler, hem öğretmenlerine hem de Türk Kızılay’a teşekkür ederek, sınavda hedeflerine ulaşma isteklerini dile getirdiler.