Türkiye geneli elektrik kesintisi hayatın her alanını etkilemeye başladı. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (DİSKİ) halkı uyardı. DİSKİ, şehre depolardaki suyun verildiğini ve elektrik kesintinin devam etmesi halinde şehrin susuz kalacağını açıkladı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, TEİAŞ kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde su üretilemediğini ancak depoların dolu olduğunu belirtti. Elektrik kesintisinin uzun sürmesi halinde şehre su veremez hale gelecekleri uyarısında bulunan DİSKİ, bu nedenle önlem almaları yönünde çağrıda bulundu.

TEİAŞ’ın elektrik nakil hatlarında sabah saatlerinde yaşanan sorun nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi sonucu, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi’ni çalışamaz duruma getirdi. İçme Suyu Arıtma Tesisi elektrik kesintisi ile birlikte su üretemezken, Atık Su Arıtma Tesisi’nde herhangi bir çevre felaketi yaşanmaması için jeneratörler devreye alındı. DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, mevcut depolarda 100 bin metreküplük su bulunduğunu ve il nüfusunun Diclekent ve civarında 5, diğer bölgelerde ise 12 saat süreyle su kesintisini hissetmeyeceklerini kaydetti. Yetkililer, kesintinin uzun sürmesi halinde ise susuz saatlerin başlayacağına dikkat çekti.

DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların olası susuzluk karşısında önlem almaları yönünde çağrıda bulundu. Diğer yandan, Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki tüm birimler elektrik kesintisi nedeniyle çalışamaz duruma geldi. Yetkililer, Dicle Nehri’nde canlı yaşamını korumak ve olası bir çevre felaketine mahal vermemek için jeneratörleri devreye aldı.