Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan ERCAN'ın Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleşen Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin etkinliğine Eğitim Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı. 

AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ töreni öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan ERCAN'ın açış konuşmasıyla başladı. Törende Eğitim Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN öğrencilere ve öğretim üyelerine hitaben ağaç dikmenin Şehrimiz, ülkemiz, Üniversitemiz açısından önemine vurgu yaptı. Etkinlikte emeği geçen Eğitim Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri ile Kahramanmaraş Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkililirine teşekkür etti. KSÜ Eğitim Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN şöyle konuştu:  Sevgili öğrenciler, sizler Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin gerçekten hakkını vererek işliyorsunuz.  Çünkü ağaç dikme, çevreyi yeşillendirme ve ağaçlandırma insanı yaşatmak kadar önemlidir. Bizler Doğal hayatı koruma, geliştirme, ağaçlandırmayı ibadet bilinciyle yapan bir medeniyetin mirasçılarıyız.  Ağaç yetiştirme, ormanı çoğaltma, ormandaki kuşları koruma üzerine Vakıflar kuran bir milletin çocuklarıyız. Bu mirasın kadrini bilmek zorundayız. Bu özelliğimizle de gurur duyuyoruz.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN öğrencilere ve öğretim üyelerine hitaben yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü: Ağaç dikme, çevreyi yeşillendirme insan yetiştirmek kadar kutsal bir iştir. “Kıyamet kopacak olsa da elinde bir fidan varsa toprağa dik” meyi öğütleyen bir inancın mensuplarıyız. Tarihinde, yaş ağacı kesene en yüksek cezayı veren yönetimleri oluşturan bir milletin torunlarıyız. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Benim de en büyük idealim insan yetiştirme, öğretmen yetiştirme hizmetlerime ağaç yetiştirme hizmetlerini de eklemektir. Bu iki kutsal hizmeti gerçekleştirmek için aranızdayım. Sizlerin de hayatınızın temel görevlerinden biri çevrenizi yeşillendirmek ve ağaç dikmek olmalıdır. Bu yaptığımız etkinlik bundan sonraki hayatımıza ışık tutsun. Sizlere “Dünyada dikili ağacı olan” nesillerden olmayı öğütlüyorum. İnsanları sevmek, yaratılanları sevmek, ağaçları sevmek, ağaç yetiştirmek, korumak, bu çabalarımızı her an daha da büyütmek, geliştirmek, genişletmek hayatınızın şaşmaz gayeleri olsun. Hayatı daha da yeşertmeyi temel gayeleri ve vazgeçilmez uğraşları arasına alan siz öğretim üyelerini ve sevgili öğrencilerimizi kutluyorum. 

Hayatınızın her anında sizleri bu etkinliklerle görmek, ağaçlandırma ve yeşillendirme faaliyetinde adlarınızı duymak bizim en büyük ödülümüz olacaktır. Ülkemizin kaliteli, iyi yetişmiş, değerlerine bağlı insanlara ihtiyacı olduğu gibi vatan toprağımızın her köşesini daha yeşil, daha iyi koruma bilinci ve davranışına sahip çevreye ve ağaca duyarlı insanlara da ihtiyacı vardır. Bunu sizin davranışlarınızda görerek geleceğe daha çok umutla bakıyoruz. Ülkemizi ağaçlandırma ve yeşillendirme faaliyetlerine katılan herkesi kutluyorum.