Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Kudüs üzerinden umreye gidecek kafileler yola çıktı. Kudüs üzerinden umreye gidenler, Filistinlilere maddi ve manevi destek amacıyla ziyaret gerçekleştireceklerini anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre organizasyonları kapsamında, Kudüs bağlantılı toplam 14 günlük umre için ilk kafile Atatürk Havalimanı’na geldi. Burada Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri tarafından karşılanan umreciler, işlemlerinin ardından yola çıktı.

Ziyaretle ilgili konuşan Sapanca Camicedit Camii İmam Hatibi Halil Öğe, sabah ilk uçağın yola çıktığını kendilerinin de ikinci uçakla 77 kişiyle birlikte Tel Aviv’e gideceklerini söyledi. Tel-Aviv’e oradan da Kudüs’e gideceklerini belirten Öğe, “Oradan da Umman’a gideceğiz. Sonrasında Mekke-Medine 14 günlük ziyaretimiz sürecek. Nasip olursa Türkiye’ye döneceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kudüs ziyareti hem Kudüs hem de umre ziyareti yapılıyor. İlk defa düzenleniyor. İsrail’le anlaşmalar yapıldı, vizeler alındı. İlk kafile olarak da nasip olursa biz gideceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı özel rehberler ayarladı. Onların rehberliğinde gezeceğiz. Sonra Mekke’ye gideceğiz.” dedi.

Umrecilerden Sabri Surat, ilk kez Kudüs’e gideceğini, Mescid-i Aksa’yı da her zaman görmek mümkün olmadığını belirtti. Kudüs üzerinden gittiklerini anlatan Surat, “Her şeyden önce işgal altında onu dünya gözüyle de görmek istiyoruz. İşgal altındaki Müslüman kardeşlerimizin o acılarını paylaşmak istiyoruz. Manevi, maddiyatı da mümkünse destek olacağız.” diye konuştu.

FİLİSTİNLİLERE DESTEK İÇİN İLK TURU YAPIYORUZ

Görevli olarak giden Konya Merkez Cami Vaizi Burhan Şener, 3 sene önce Kudüs’e özel bir ziyarete gittiklerini söyledi. Şener, “Diyanet İşleri Başkanlığı Filistinlilerin orada mahrum kalmaması için umre bağlantılarını Kudüs bağlantılı yapmayı düşündü. Çok ucuz şekilde 265 dolar gibi bir farkla 3 günlük Kudüs gezisi eklendi. Filistinlilere manevi destek için maddi destek için her şey için yolculuğun ilk turunu yapıyoruz. Bundan sonra 5 tur daha var. Bundan sonra devam edecek.” ifadesini kullandı.

Umrecilerden Nezaket Şener ise, mescitler arasında üçüncü mescite gideceklerini, Mescid-i Aksa, Mescid-i Nebevî, Mescid-i Haram üçünün mekanında duaların kabul olması için gideceklerini söyledi.