Kahramanmaraş KLK tiyatro atölyesinin davetlisi olarak şehre gelen sinema ve dizi oyuncuları, Yakup Yavru, Mehmet Ulay ve Esra Sönmezer ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Sinema sanatçısı aynı zamanda emekli öğretmen de olan Yakup Yavru yaptığı açıklamada, sanatçıların siyasete karışmalarının doğru olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Sinema sanatçısı emekli öğretmen Yakup Yavru, Türkiye’de son günlerde tırmanan terör olayları nedeniyle Bingöl’de davet edildiği bir düğüne gidemediğini söyledi. Korktuğunu ifade eden Yavru, "Bingöl’de bir düğüne davetliyim, gitmeye korkuyorum, PKK’ya rastlarım diye. Uçakla gitmek lazım." dedi.
Kahramanmaraş KLK tiyatro atölyesinin davetlisi olarak şehre gelen sinema ve dizi oyuncuları, Yakup Yavru, Mehmet Ulay ve Esra Sönmezer gazetecilere ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sinema sanatçısı emekli öğretmen Yakup Yavru, partilerin koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını 'Zaten olmayacaktı, oldurtmayacaklardı' diyerek yorumladı. Görüşmelere çomak sokanların olduğunu belirten usta oyuncu: "Zaten koalisyon olmayacaktı, oldurtmayacaklardı o belliydi. Çomak sokanlar oldu bazı partiler, kim oldukları belli. Gidişatımız iyi değil. Fakat biz sanatçıların böyle şeylere pek karışmamamız lazım. Bir taraf olur gibi oluyoruz. Oda bizim aleyhimize oluyor. Sanat dünyasındaki insanların nasıl şeyler düşünmüş olabileceğini zaten tahmin ediyorsunuz." diye konuştu.



"BİNGÖL’DE DÜĞÜNE GİTMEYE KORKUYORUM"

Şehit haberlerinin gelmediği döneme özlem duyduğunu kaydeden Yavru, Bingöl’de davet edildiği bir düğüne terör korkusuyla gidemediğini anlattı. Yavru şöyle konuştu: "Şehitlerin olmadığı dönemimiz ne kadar hoştu, bir ferahlık vardı. Barış süreci sahiden karşılıklı anlaşmaya göre devam edebilmeliydi, herkes lafında caymasaydı. Fakat bir şeyler oluyor, kimse kimsesinin lafını tutmuyor ve neler olduğunu da bizler tam bilemiyoruz. Niye barışılıyor? Niye küsülüyor? Niye birden olaylar çıkabiliyor? Sihirli değnek varmış gibi kendi aralarında ne konuşup ne yapıyorlar anlamıyoruz. Yazık oluyor ölenlere, ailelerine, yine patlatıldı, yine hortladı."

"BİR TAKIM TİYATROCU, SANATÇI ARKADAŞLARIMIZ TİYATROMU YAPIYORLAR POLİTİKAMI YAPIYORLAR ANLAYAMIYORUZ"

Türkiye eski güzeli, oyuncu ve sunucu Esra Sönmezer ise siyasi açıklamalar yapan sanatçılara tepki gösterdi. Sanatçıların politik görüşlerini kendi içinde yaşamaları gerektiğini savunan Sönmezer, "Türkiye’nin kaderinde hayırlı olan neyse gelecek nesillerimizi temsilen bence o olsun diye ümit ediyorum. Kesinlikle siyasal görüşlerimi kendi içimde yaşayan bir insanım. Çünkü bir sanatçı aynı zamanda toplumu temsil etmeli. Toplumu yönlendirmek yerine daha pozitif güzel şeyler aktarmalıdır. Biliyorsunuz bir takım tiyatrocu, sanatçı arkadaşlarımız tiyatro mu yapıyorlar, politika mı yapıyorlar onları anlayamıyoruz." açıklamasında bulundu.


"TERÖRÜ LANETLE VE ŞİDDETLE KINIYORUM"

PKK terör örgütünün güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını lanetleyen Sönmezer, "Terörü lanetle ve şiddetle kınıyorum, özellikle bu son bir haftadır ne zaman haberleri açsam şehitler, ölen insanlar, acılı aileler. Bizde onların yerinde olabiliriz. Çok kınıyorum. Dil, din, ırk fark etmeden hepimiz insanız. Bütün insanlar kardeş, bunu bilincimize alırsak bu terör olayları da olmaz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

"POLİTİK KONUŞMUYORUM"

TRT1’de yayınlanan 'Baba Candır' dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Ulay da gazetecilerin, koalisyon görüşmelerine ilişkin sorusunu cevapsız bıraktı. 'Susma hakkımı kullanıyorum' diyen Ulay, "Kahramanmaraş’a 6. gelişim. Tiyatro etkinliği için geldim. Ben genelde politik konuşmuyorum. Bu konuda katiyetle konuşmak istemiyorum. Susma hakkımı kullanıyorum." dedi.