2022 Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Hayat pahalılığı, enflasyonun yüzde 70'leri bulması, doların artması gibi nedenlerle bu sene kurbanlık fiyatlarında çok büyük artış bekleniyor. Vatandaşlar 2022 Kurban Bayramında kurbanlık dana, kurbanlık koyun, kurbanlık koç, kurbanlık düve fiytalarının kaç lira olacağını merak ediyor.

Bu sene Kurban Baayramında küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları canlı kilogram fiyatı kaç liradan satılacak? Haber 46 olarak fiyatları sizler için araştırdık.

KURBANLIK DANA DÜVE FİYATLARI CANLI KİLOGRAM KAÇ LİRA

kurban-bb

Geçen sene ortalama kilogramı 25 liradan satılan kurbanlık düve fiyatları bu sene en düşük 55 liradan başlıyor. Yani geçen seneye göre iki katından fazla fiyat farkı var. Kurbanlık düve fiyatları şu anda ilden ile değişiklik göstermekle birlikte 55 lira ile 70 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Büyükbaş kurbanlık almak isteyenlerin en az 5 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. 

KURBANLIK KEÇİ KOYUN FİYATLARI NE KADAR

kurban-kb

Büyükbaş hayvanda durum bu şekildeyken küçükbaş kurbanlık fiyatlarında da inanılmaz bir artış söz konusu. Küçükbaş kurbanlık da geçen seneye göre iki katından fazla değerlenmiş duurmda.

Küçükbaş hayvan kurbanlık fiyatları 2 bin liradan başlıyor 5 bin liraya kadar yükseliyor. Fiyatların Kurban Bayramına yakın bir zamanda daha da artacağı tahmin ediliyor.

2022 KURBANLIK FİYATLARI 60-70 BİN LİRAYI BULACAK

kurban-kb1

İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kurbanlık talebinde ekonomik sebeplerden dolayı azalma olacağını düşünüyoruz. Asıl sorun yaz bittiği dönem yaşanacak. İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz. Büyükbaş kurbanlıklar 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur."

Bu durumda büyükbaş kurbanlık fiyatlarının bayrama yakın bir zamanda canlı kilogram olarak 80-90 liraya ulaşması bekleniyor.

bayram-namazi

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arifesi: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı