Kütahyalılar’ın Zafer Meydanı’ndaki demokrasi nöbeti sürüyor. Meydanlara toplanan vatandaşlar ellerinde Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla vatan için çeşitli sloganlar atarken, Fethullah Gülen’in de Türkiye’ye getirilerek idam edilmesini istediler.
Vatan hainlerinin idam edilmesini istediklerini belirten Kütahyalı vatandaşlar, “Bu vatan hainlerine idam istiyoruz. Bu vatan bizim, kimse yıkamayacak. Vatan için, bayrak için, millet için buradayız” dediler.
Gecede, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu birer konuşma yaptı.
Çetinbaş, "Büyük bir atılım gerçekleştiren Türkiye, 15 Temmuz gecesi büyük bir ihanetle karşılaşıldı. Şanlı şerefli ordumuz, silahlı kuvvetlerimiz değil, içine sızan, deniz aşırı ülkelerden bir hain şebekenin kendi milletine saldırmasıyla milletimiz karşı karşıya kalmıştır, bu hain saldırıda bizim silahlarımızı bizim üzerimize çevirdiler. Bu hainler sadece şu an ellerimizde olduğu gibi Türk bayrağı olan insanlarımızın üzerine ölüm kusmuştur. Bu millet böyle bir ihanetle karşılaştı. İhanet sahipleri ve bu ihanetin emrini verenler bu dünyada da ebedi hayatta da hesabın en büyüğünü vereceklerdir" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da, "Bizi küçümseyen, ileri demokrasi konusunda eleştiren ülkeler, Türk halkının, demokrasiye, seçtiği Cumhurbaşkanına, milletvekillerine, hükümetine nasıl sahip çıktığını gördüler. Bizler, görev onuru gereği emre uymakla yükümlüyüz. Söz konusu bayrak ve vatansa yanarız, donarız ama ölür, ama öldürürüz, lakin durmayız. Çocuklarımızın bu ülkede özgürce ve keyif içinde yaşamasının bedeli bir kaç hainle savaşmaksa, bundan asla geri adım atmayız.Bu hainler yapabilecekleri en ölümcül hatayı yaptılar. Milletin, 1960, 1980 darbelerinde ve 28 Şubatta olduğu gibi şiddetin ve gücün önünde diz çökeceğini düşündüler. Adnan Menderes ve arkadaşları asıldığında suskun kalanların, Özal zehirlenirken, Erbakan devrilirken, Muhsin Yazıcıoğlu öldürülürken ağzını sessizlikle mühürleyenlerin, son darbe karşısında hemen teslim olacaklarını düşündüler. Karşılığında ise hayallerinin çok ötesinde bir tavır ve dik duruş gördüler. Ne mutlu bizlere ki; Yüce Rabbim tüm dünyanın kaderini değiştirecek bir tarih yazmayı bu millete nasip etti. 15 Temmuz 2016, tarih kitapları, bu günü ve bu yılı, bir ulusun darbeye karşı destansı mücadelesi olarak anlatacak. Bizler Darbecilere ve onların baronlarına darbe yapan bir millet olarak anılacağız" dedi. (EFE)