Kars'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk koyma töreni lapa lapa yağan kar altında gerçekleştirildi.

Genellikle kış aylarında yağan lapa lapa kar gece saatlerinde başladı ve şehri beyaza bürüdü. Gece saatlerinde başlayan kar gündüz de devam etti. Lapa lapa yağan ve bir karışı aşan karda okullarına koşan örenciler, öğretmenleriyle flama ve bayraklarını alarak Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtında yapılacak çelenk sunma programına katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu çelenk sunma programında öğrenciler saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile göndere bayrak çekti. Kar yağışının hızını kesmemesi sebebiyle 23 Nisan kutlamaları için İsmail Aytemiz Spor Salonuna geçildi.

Lapa lapa kar altında törene katılan öğrenciler, karın süpriz yaptığını ifade etti. Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Elif Bayraktar, "Bugün 23 Nisan ama kar yağdığı için biraz üzüldük. Biraz da açıkcası üşüdük. Ama havanın güzel olması önemli değil, bu bizim bayramımız. Bizim mutluluğumuz her şeye yeter." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, ocak ayında yağması gerekirken Nisan'da yağdığını söyledi.
Bülent Ertaş, nisan ayında kendini ocak ayı sandığını dile getirerek, "Bugün 23 Nisan çocuklarımız lapa lapa yağan kar altında törene gittiler. Çocuklarımız neşeliler, onlarla birlikte bizler de neşeliyiz." dedi.

Öte yandan kış turizminin gözde merkezlerinden Sarıkamış’ta da kar yağışı etkili oldu. Tatili fırsat bilen kayakseverler Cıbıl Tepe Kayak Merkezi'ne akın etti. Meteoroloji yağışın gün içerisinde aralıklarla devam edeceğini bildirdi.