Anadolu Gençlik Derneği'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Tarihin unutulmaması gereken değerlerine sahip çıkmak günümüz gençliğine ve gelecek nesillere aktarmak üzere bir çok etkinlik yapmaktayız.

Mücahedenin en çetin şartlarda geçtiği zamanlarda şehadete yürümüş 250 Bin Çanakkale şehidini elbette unutamayız. Onların fedakârlıklarla yürüttükleri cephe savaşını, anlamak, özümsemek ve aynı ruhla çalışmak mecburiyetindeyiz.
 
Zira Çanakkale, toplu vuran yüreklerin, birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Zira Çanakkale, silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Ve bu çarpışmada imanlı yürekler galip gelmiştir. Düşmanın askeri gücü, kocaman topları ve kan kusan armadaları henüz sakalı bitmemiş, bıyığı terlememiş Mehmetçiğin gözünü korkutmamış, siper ederek gövdelerini bu hayasızca akına dur demişlerdir. Çanakkale, imanlı yüreklerin, demir yürekleri erittiği yerdir. Çanakkale, Arap, Türk, Kürt, Çerkez ve daha sayamadığımız nice milletlerin İslam bayrağı altında toplandığı yerdir. Çanakkale, imanın küfre galebe çaldığı yerdir.

Çanakkale ruhunu yeniden gönüllere nakşetmek için 250 Bin Liseli Gencimiz, 1 Milyon Hatim ile ecdadını yad ediyor.

Yıllardır çalışmalarıyla birçok kurum ve kuruluşa örnek teşkil etmiş Anadolu Gençlik Derneği olarak yapılacak olan bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyoruz.
 
Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şubesi, Liseli Gençlerimizle  11.04.2014 tarihinde Madalyalı Kavşak Meydanında Cuma namazı sonrası saat:13.30' da, 4 otobüsle Çanakkale' ye hareket  edecektir.Halkımızın ve basın mensuplarının programımıza  duyarlılık göstererek  iştirak etmesinden onur duyarız. Duyarlılığınıza teşekkür ederiz.