Şiddetli lodos Yalova’da hayatı olumsuz etkiledi. Saatte 80 kilometre hızla esen şiddetli lodos, Yalova’nın Çınarcık ilçesinde yeni yapılan huzurevinin kapısını ve bahçesinde bulunan kamelyayı yıktı.

İsveç Modeli ile yapılan ve 180 yaşlının bulunduğu Türkiye'nin tek huzurevi, lodos nedeniyle zarar gördü. Huzurevinin güney kısmına bakan ana kapısı, şiddetli lodosa dayanamayarak patladı, bahçede bulunan kamelya yıkıldı. Camları kırılan, kapının doğramaları yamulan huzurevinde, hiçbir yaşlının zarar görmemesi ise sevindirdi.

Olayın ardından huzurevine gelen ve incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya ve Arama Kurtarma Federasyonları Başkanı Adem Demirel binada inceleme yaptı. Olayla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, şöyle dedi:

“Sizlerin de şahit olduğunuz çok şiddetli bir lodos ve direk güneyden geldiği için giriş kapısına zarar verdi. Oradaki büyük panel direk etkilenmiş durumda. Camlar kırıldı ve şu anda orası kullanılmaz durumda. Bütün ekibimizle işin başındayız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve ekibiyle olayı haber alır almaz hemen buraya geldik. Sürecin başından itibaren hiçbir yaşlımıza ya da çalışanımıza herhangi bir zarar gelmemiştir. Yaralanma veya buna benzer bir durum söz konusu olmamıştır. Bu, bizi sevindiren bir durum. Şu anda güvenlik önlemleri alarak hizmet veriyoruz. Fırtına durur durmaz da gerekli değişimler yapılacak. Rüzgara daha dayanıklı malzemeler kullanılarak yapı meydana getirilecek inşallah. Bungalovlarda hiçbir sıkıntı yok, yaşlılarımız yerlerindeler. Sadece birinci kattaki ilk kabul birimlerimiz vardı, oradaki yaşlılarımızı güvenlik amaçlı üçüncü kata aldık. Yukarıda kuzey tarafa baktıkları için oralarda hiçbir sıkıntı yok, direk rüzgar güneyden geldiği için.“