Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa cemaatinin liderlerinden 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

resimid_207486431_20748643

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Fatih Camii’ne çıkan yollar da trafiğe kapatıldı.

Törene katılmak için geceden gelenler bile vardı. Çok sayıda kişi geceyi İsmailağa Camii’nde geçirdi.

fv_4p88xoaaf2uq

Cenaze törenine saatler kala, binlerce kişi camiye akın etti. Sabah saat 10.00’da camilerin kapıları açıldı. Bir saat içinde cami doldu. Adım atılacak yer bile kalmadı.

resimid_207484481_20748448

İsmailağa, ölen liderleri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine kadınların katılmamasını istedi. Yapılan açıklamada, Ustaosmanoğlu'nun kadınların cenazelere katılmasına ‘razı olmadığı’ ifade edildi.

fv7a136waaaognt

ERDOĞAN, MARMARİS’TEN UÇAKLA GELDİ

Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cenaze namazını, Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırdı.

fwa7fnax0aexric

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun tabutunun cuma namazı bitmeden musalla taşına konulmaması dikkati çekti. 3 bin polisin görev yaptığı töreninde şu isimler cenaze namazında saf tuttu:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül.

ERDOĞAN: 1965 YILINDAN BERİ TANIRIM

Cenaze töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

– Bugün ilim irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Hoca efendi hazretlerini 65-66 yıllarında imam hatipte öğrenciyken cuma namazlarında gelir kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camii'nde sohbetlerinde bulunurduk. Hoca efendi hazretlerinin mücadelesinde farz ve sünnetten tavizinin olmadığını biliyoruz.

– Son döneminde çok çile çekti. Bugün hakka uğurluyoruz 93 yaşında. Kendisini imanıyla tanıdık, bildik. Bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağına inanıyoruz. Rabbim cümlemizi İnşallah sevgili habibi ile komşu kılsın.

whatsapp-image-2022-06-24-at-14.23.36

YENİ LİDER CENAZEDE AÇIKLANDI

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatta iken yerine vekil olarak tayin ettiği Hasan Kılıç’ın liderliği cenazede ilan edildi. Aile yakınlarından Mahmut Eren, Mahmut Ustaosmanoğlu ile son konuşmasından söz ederek “Hocamız benden sonra ‘Hasan Efendi Hocamız bu cemaatin başı olarak devam etsin’ dedi” diye konuştu.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun tabutuna dokunmak için mücadele edenler ezilme tehlikesi geçirdi. Ustaosmanoğlu’nun tabutunu taşıyan araca Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de bindi.