Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hasan Varol Mahallesi'nde MASKİ ekipleri tarafından tespit edilen su kaçağının giderilmesi için yapılan çalışmalara katılan Çakır, konuşmasında, özellikle son yıllarda yaşanan kuraklıkla birlikte suyun daha tasarruflu kullanılması gerektiğinin ortaya çıktığını vurguladı.

Kaynak sularının azalması ve yeraltı sularının ciddi manada çekilmesi nedeniyle içme suyu sorununun ortaya çıktığını kaydeden Çakır, "Büyükşehirle birlikte artık içme sularının tamamından MASKİ sorumlu oldu. MASKİ Genel Müdürlüğümüz bu konularla ilgili olarak son bir haftada yoğun şekilde çalışmalara başladı. Su sorunu şu anda büyükşehirin en öncelikli, Malatya'nın ise en önemli konularından biri. İlçe gezilerimizde de bunu müşahede ediyoruz. Bunun için sağlıklı bir planlamayla MASKİ olarak bunun üstesinden geleceğiz" ifadesini kullandı.

Çakır, MASKİ'nin başlatmış olduğu çalışmayla kaçak suların tespit edilmesi için sahada yoğun bir tarama yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Suyun birçok yerde bahçe sulaması için kaçak olarak kullanıldığı tespit edildi. Bu sorunun üzerine ısrarla gitmeye devam edeceğiz. Yeni ekipler oluşturuldu. Bütün saha, eski beldelerimiz, mahalleye dönüşen köylerimizin hepsi taranacak. Her yer sürekli olarak kontrol altında tutulacak. Vatandaşlarımızın da hassasiyet göstermesi gerekiyor. Kaçak su kullanımının belediyemize bildirilmesi lazım. Çünkü bu sular, kamunun hakkıdır, kul hakkıdır. Son 10 günde ekiplerimiz tarafından 58 yerde kaçak su tespit edildi. Bunun hem maddi olarak cezası ağır, hem de bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var. Vatandaşlarımızın bu konuda mutlaka duyarlı ve bilinçli olması lazım."