7 yıldır hızlı bir değişim ve yenileme sürecine giren Mamak’ta yeni alanlar kuruluyor, yeni konutlar yapılıyor ve buna paralel olarak da Mamak’a her geçen gün farklı bir iş yeri, farklı bir mağaza açılmaya devam ediyor.
Açılan iş yerleriyle birlikte istihdamın arttığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kaymakamı Ali Mantı ile birlikte Mamak’ta faaliyete giren Artgarden Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi. Ticari canlılığa hareket getirecek yeni bir iş yerini ilçeye kazandıran esnafa başarı dileyen Akgül, “Yatırımlar oldukça istihdam artıyor. Yeni iş yeri bol bereketli kazançlar getirsin ki esnafımız da yeni yatırımlar yapsın. Allah kazancınızı bol eylesin” dedi.
5 AYDA 698 İŞ YERİ AÇILDI
Her açılan iş yerinin Mamak’ın kalkınmasına ve büyümesine önemli katkı sağladığını kaydeden Akgül, Mamak’ta 5 ayda 698 iş yerinin açıldığını belirtti. Akgül, “Her alanda gerçekleştirilen yatırımlar ilçemizin gücüne güç katarak büyümesinde önemli rol oynamıştır. Şartlar iyileştikçe yatırımcı ve işveren de tercihini Mamak’tan yana kullanıyor. Karar verip sermayesini Mamak’a getirip iş yeri açma gayreti olan bütün esnafı kutluyorum” ifadesini kullandı.