PTT 1. Lig ekibi Manisaspor, ligin 24 haftasında Ege derbisinde Karşıyaka deplasmanından galibiyetle dönmek istiyor. Tarık Almış Spor Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamada bulunan Teknik Direktör Taner Taşkın, Karşıyaka maçına 3 puan parolasıyla hazırlandıklarını söyledi. Ege derbisine yakışan bir mücadele ve skor beklediklerini dile getiren Taşkın, “Kolay bir maç olmayacak. Ligde var olmak için içeride 6 maç, dışarıda 5 maç oynayacağız. Dışarıdaki 6 maçın hepsini kazanacağız diye bir şey yok ama puan ve puanlar almamız lazım. Karşıyaka maçıyla seriyi başlatmak istiyoruz. Karşıyaka maçlarının Manisa için ne kadar önemli olduğunu biliyorum.” dedi.

İzmir’den 3 puanla dönmek istediklerini belirten Taşkın, “Rakibimiz de play-off mücadelesi veriyor. Onlar için de bıçak sırtı bir maç olacak. Düşme hattında üç takımın çekişmesi var gibi görünse de puan cetvelinde 28 puana kadar olan takımlar düşme sıkıntısı yaşıyor. Bir an önce yukarıya tırmanmak istiyoruz. Karşıyaka maçına sadece derbi olarak bakmıyoruz. Sıradan maçlardan birinden puan veya puanlarla ayrılmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Türkiye Kupası’nın Manisaspor için lüks olduğunu ifade eden Taner Taşkın, kazandıkları maçların kulübe maddi anlamda katkısı olduğunu söyledi. 950 bin liranın kasaya girdiğini aktaran Taşkın, “Bu gelen paralar, oyunlarımıza da kulübümüze de katkı sağladı. Kupada fikstür olarak şanslıydık, yenebileceğimiz takımlarla eşleştik. Bizi yoran bir kupa süreci geçirdik.” dedi.

'GALATASARAY BİZE GÖSTERDİĞİ PERFORMANSI FENERBAHÇE'YE GÖSTEREMEDİ'

Kupa maçında Galatasaray’ın bile Manisaspor’a karşı gösterdiği performansı Fenerbahçe’ye karşı gösteremediğini dile getiren Taşkın, “Kupa maçları maddi anlamda ayakta kalmamızı sağladı. Hiçbir gelir kaynağı olmayan kulüpler için bu tür kazanımlar çok önemli. Hem ligi hem kupayı layıkıyla götürdük. Galatasaray ile oynayacağımız rövanş maçına kadar tamamen lige odaklanacağız. Bu boşluk bize iyi gelecek. 4-0’ın rövanşında Manisa’da oynayacağımız maçta en azından rakibimizi eli boş göndermek istiyoruz. Turu geçeceğiz demiyorum ama skor olarak iyi bir sonuç almak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Çağdaş Atan’ın takım kaptanlığına getirilmesiyle olumlu bir hava yakalandığını aktaran Taşkın, “Şampiyonlar Ligi oynamış bir isim. Takım içinde herkesin ona saygısı var. Göreve geldiğimden beri takımın içinde bir lider istiyordum. Bunun da Türk olmasını istedim. Hem saha içinde ve dışında motive edecek bir isme ihtiyacımız vardı. Çağdaş’ın yaşı ilerlemiş olabilir ama tecrübesiyle eksiklerimizi çok iyi kapatıyor. Bizim için çok iyi transfer. Takıma ağabeylik yapıyor. O da bir nevi benim yardımcılarımdan bir tanesi.” şeklinde konuştu. Şaban ve Barbaros’un dönmesinin bir ayı bulacağını sözlerine ekleyen Taşkın, “İki isim de henüz hazır değil. Üç dört hafta sonra takıma tamamen dönecekler.” dedi.