Kaza, sabah saatlerinde Ömerli Midyat yolu Alıçlı köyü mevkisinde meydana geldi.

Mardin Valiliği ve üniversite çalışanlarının içinde bulunduğu, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen hafif ticari araç, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Fatma Kaya, Büşra Keleş, Kamuran Önen, Yusuf Tunç, Abdullah Macit ve Ruken Adam’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

aa-20230102-29892224-29892221-mardinde_minibus_devrildi_6_kisi_oldu_5_kisi_yaralandi

Yaralılar F.A. (40), T.D.(30), H.A.(24), M.A.Ç. (37) ve A.Ç. (33) ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, kazada hayatını kaybedenlerin Midyat’ta kaldığını, Mardin merkez ve Ömerli ilçesinde çalıştıklarını anlattı.

“Kazada hayatını kaybedenler kamu görevlisi” diyen Vali Demirtaş, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifa diledi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca olayın soruşturulması için iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

resimid_220832561_22083256

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Mardin’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımız elim kaza ile ilgili adli tahkikat başlatmıştır.”