Masterchef Türkiye 2022 yarışmasında yarışmacılar arasında düellolar başladı. . Bu akşamın ikinci grubundan istenen tarif ise Ekler oldu. Peki ekler nasıl yapılır? Ekler tarifi, malzemeleri ve püf noktaları neler?

Masterchef yarışmasının bu akşam yayınlanan son bölümünde jüri üyelerinin, marifetlerine ve el lezzetlerine göre seçmiş olduğu yarışmacılar, 3’lü düellolarda birbiriyle yarışmaya devam ediyor. Jürinin vermiş olduğu tarifi yaparak jüri karşısına çıkan yarışmacılardan sadece bir tanesinin Masterchef macerasına devam edeceği yarışmada, bu akşamın tariflerinden biri de ekler oldu. Peki ekler nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ekler tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…

ekran-goruntusu-2022-07-21-122423-vRag

EKLER TARİFİ MALZEMELERİ
 100 gram tereyağı
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un (+2 yemek kaşığı un)
1 su bardağı su
¼ çay kaşığı tuz
1 paket vanilin

Krema dolgusu için:

3 su bardağı süt
3 silme yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
2 silme yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilin
 Çikolata sosu için:

 200 gram çikolata (bitter veya sütlü)

Necati Okay: 'Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Mutfak Müzemizde başladı' Necati Okay: 'Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Mutfak Müzemizde başladı'

EKLER NASIL YAPILIR?

 Öncelikle kremayı yapılarak soğumaya bırakılır.
Tereyağı, krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alınır.
Malzemeleri sürekli karıştırılarak kıvam alıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
Tereyağ ve vanilyayı da ilave edilerek karıştırırlı ve ocaktan alınır.
Ara ara karıştırılarak soğuması  sağlanır.
Soğuyan kremaya toz krem şanti ilave edilir ve mikserle karıştırılır.Üzerini streçlenip buzdolabına kaldırılır.
Ekler hamuru için su ve tereyağı tencereye alınır.
Bir çimdik tuz ve şeker de ilave edilir.
Tereyağ eriyip su kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısılır ve unu eklenir.
Sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
Tencereye yapışmayan bir hamur olunca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamura yumurtalar teker teker eklenerek mikserle karıştırılır.
Hamur sıkma torbasına alınır.
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine belli arkalıklarla istenilen büyüklükte sıkılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız ayar fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.
Pişen eklerleri fırından hızlıca alınarak yarım saat kadar fırın içinde bekletilir.
Çikolata benmari usulü eritilir ve soğuduktan sonra bıçak yardımıyla ikiye bölünür.
İçerlerine krema sıkılır ve üzerini kapatılır.
Eklerlerin üst kısımlardan eriyen çikolataya batırılıp antep fıstığıyla süslenir ve servis edilir.
Afiyet olsun.