Kahramanmaraş'ta görev yapan gazeteci Neşe Yıldızhan basının kategorilere ayrılması ile ilgili yazdığı yazıda 'Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum; geçen dönem hangi medya kuruluşuna neyin karşılığında ne kadar ödeme yapıldı tek tek yayınlasın'  dedi.

Kahramanmaraş'ta basının kategorilere ayrılması, Büyükşehir, Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyelerinin sadece listeye giren basın kuruluşlarına ilan verecek olması nedeniyle başlayan tartışmalar büyüyerek devam ediyor.

Son olarak Gazeteci Neşe Yıldızhan "Belediyeler Ne Yöneticilerin Ne de Basının Babasının Çiftliği Değil!" başlıklı yazısında basının kategorilere ayrılmasını ve liste olayını savunurken bazı sorunlara da değindi. 

"Evet, basın kategorize ediliyor. Neden mi?

Yıllarca bu işi yapan gerçek gazetecilerle daha dün mesleğe başlayan kişileri ayırt etmek için. Sahada koşup araştırma yaparak kamuoyunu doğru bilgilendiren gazeteciyle, e-mail adresine gelen haberi okumadan dahi kopyala yapıştır yaparak kendini gazeteci zannedenleri ayırmak için. Dahası bırakın iki satır haber – köşe yazmayı, konuşmayı dahi bilmeyenleri, fikri olamayanları ayırt etmek için. Basın ahlak kurallarına uymayan şantajcıları yok etmek için." diyen Neşe Yıldızhan "Kaldı ki hiçbir belediye hiçbir kurum ve kuruluş reklam vermek zorunda değil"  dedi.

Neşe yıldızhan Yazısını Çok tartışılacak Şu Cümlelerle Bitirdi:

"Neymiş efendim; kendini gazeteci zanneden bazı şahıslar “Benim, Hayrettin Güngör seçildi seçileli 90 bin TL zararım var” diyor. Çok merak ediyorum, acaba büyükşehir belediyesinden hisse mi satın aldınız, sermayeniz mi var? Sizler belediye bütçesinden hiçbir hizmet vermeden ne kadar para aldınız? Bu paralar neyin karşılığında dağıtıldı?  

Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum; geçen dönem hangi medya kuruluşuna neyin karşılığında ne kadar ödeme yapıldı tek tek yayınlasın. İşte o zaman sosyal medyada gerçeği yansıtmayan paylaşım yapan sözde gazetecilerin gerçek yüzü ortaya çıkacaktır.

Gazetecinin işi basın ahlak kuralları çerçevesinde kamuoyunu doğru bilgilendirmektir. Gazeteci okurlarıyla yaşar. Eğer bu işten evinize ekmek götüremiyorsanız, kendinize başka bir  iş bulun ama onurlu olun."