Kahramanmaraş'ın gururu haline gelen ve Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon liralık büyük ödülü kazanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi (KSÜ) öğrencisi Arda Ayten Uzman Jokeri oluyor.

ATV'nin sevilen ve izlenme rekorları kıran yarışması Kim Milyoner Olmak İster koronavirüs nedeniyle artık seyricisiz olarak çekilecek. Bu nedenle seyirci jokeri kullanılmayacak. Bundan sonra  yarışmacılar seyirci jokeri yerine Uzman koltuğunda oturan Arda Ayten'den yardım isteyecekler.

Yarışmacılara yardımcı olmak adına uzman odasında, daha önce yarışmada 12 soruyu doğru yanıtlayıp 1 milyon TL ödül kazanan Arda Ayten oturuyor. Yarışmacılar istedikleri soruda ‘uzmana sorma jokeri’ni kullanabilecekler. Soruyu okuyup uzmanın fikirlerini almak için yarışmacılara bir dakika süre veriliyor. Ayrıca bazı soruların sonrasında yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalioğlu, uzmanın soru hakkındaki yorumlarını dinlemek için odaya bağlanabiliyor.

Fenomen yarışma programın sosyal medya hesabından  yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kim Milyoner Olmak İster?”de yeni joker hakkı!

Dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgınından dolayı “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasının çekimleri seyircisiz olarak devam ediyor. Bu yüzden de “seyirciye sorma jokeri”, “uzmana sorma jokeri” olarak değiştirildi.

Uzman odasında tanıdık sima

Yarışmacılar istedikleri soruda “uzmana sorma jokeri”ni kullanabilecek ve soruyu okuyup uzmanın fikirlerini almak için bir dakika süreleri olacak. Uzman odasındaysa, daha önce yarışmada 12 soruyu doğru yanıtlayıp 1 milyon TL ödül kazanan Arda Ayten olacak.