İzmir’in Menderes ilçesindeki 43 kilometrelik sahil şeridi, Ege Denizi’nin en temiz plajları arasında yer alarak 11 adet mavi bayrakla donatıldı.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) tarafından verilen mavi bayrak Menderes’in plajlarını süsledi. Son yapılan inceleme ile Özdere Çukuraltı ve Orta Mahalle ile Gümüldür’e mavi bayraklar asıldı. Yapılan çalışma ile birlikte Menderes’in sahil şeridinde 11 adet mavi bayraklı plaj kazandırıldı.
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, turizmde iddialı bir konuma geldiklerini ifade ederek, "43 kilometrelik sahil şeridimizde hem karadan hem de denizden yaptığımız çalışmalar ile 11 adet mavi bayrak almaya hak kazandık. Ege Denizi’nin en güzel plajlarının yer aldığı sahil şeridimiz tatilcilerinde göz bebeği haline geldi. Daha önceki mavj bayrak törenlerinde bir söz vermiştik. Bundan sonra mavi bayraklarımız gönderden bir daha inmeyecek diye. Bunu da gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Turizmin cenneti Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’de tatil yapmanın ayrıcalığına tüm vatandaşlarımızı da davet ediyoruz" dedi.