Sanatçı Metin Şentürk, İstanbul 2. Bölge’den bağımsız milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu. Şentürk, engellilerin tüm hakları için ‘görmezden gelme’ sloganıyla kampanya yapacaklarını söyledi.

İstanbul Adalet Sarayı’na babası Şükrü Şentürk ile birlikte gelen Metin Şentürk, İl Seçim Kurulu’na başvurusunu yaptı. Adliye önünde açıklama yapan Şentürk, bugünün kendisi için tarihi bir gün olduğunu ifade etti. İstanbul 2. Bölge'den bağımsız milletvekilliği adaylığı başvurusunu yaptığını kaydeden Şentürk, “İnşallah tüm engelliler camiası için ve tüm düşündüğümüz güzel projeleri gerçekleştirmek adına hayırlı bir başvuru olur.” dedi.

Önümüzdeki sürecin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Şentürk, “Engelleri kaldırma sürecini başlatmak adına çok önemli. Bu konularda bir şeyler yapmak adına, bunların görmezden gelinmemesi adına çok önemli bir sürece doğru gittiğimize inanıyorum. Allah’ın yardımı milletin desteğiyle ve baba duasıyla biz bu işi halledeceğiz inşallah.” diye konuştu.

İki aylık bir maratondan sonra 8 Haziran sabahı bir daha basınla görecekleri temennisinde bulunan Şentürk, “Engellilerin, engelli haklarının, onların hayat haklarının, insani haklarının ve bütün haklarıyla ilgili görmezden gelinmemesi, hiç kimsenin görmezden gelmemesi için çalışmalar yapacağız. Bu yüzden de kampanya sloganımız ‘görmezden gelme’.” ifadelerini kullandı.

Neden bir partiden değil de bağımsız aday olduğu sorulan Şentürk, “Parti disiplini diye bir şey var. Orada bazen sessiz kalmanız gerekebiliyor. Bunlara saygı duyuyorum. Ama bizim de kendi disiplinimiz var. Bu konuyla alakalı sessiz kalamayız, sessizleştirilmememiz lazım. Dolayısıyla bu konuda daha rahat hareket edip her partinin kapısını rahatça çalabilmemiz için, her partiden her şeyi isteyebilmemiz için böyle bir şeye başvurduk. Bağımsızız ama herkes için çalışıyoruz. Herkes için her şeyi istemek için tüm patilerin kapısını çalacağız inşallah.” cevabını verdi.

Şentürk açıklama yaptığı sırada babası Şükrü Şentürk kısa süreli rahatsızlık geçirdi ve sendeledi. Baba Şentürk’ü yanındakiler tuttu. Oğlundan çok memnun olduğunu ifade eden Şükrü Şentürk, “Çok memnunuz, inşallah Allah yardım etsin. Benim rızam ile bu işe başladı. Her şey hakkıdır, çok yetenekli, çalışkandır. Ne mutlu bana ki Allah böyle bir evlat nasip etmiş.” diye konuştu.

Bunun üzerine “Ne mutlu bana ki senin gibi babam var” diyen Metin Şentürk, “Benim babam da görme engelli. Ailede 6 kişinin görme engelli olduğu bir Rumeli ailesinin 6. çocuğuyum. Bugün babamın rızasıyla geldim. O da yanımda olmak istedi. Aslında onu buraya kadar yormak istemezdim.” ifadelerini kullandı.