Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, seçime sayılı günler kala Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının karartılmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi. Akıllı, "Basına sansür edepsizliktir. Kayyum ataması derhal kaldırılmalı ve 2 kanal ve Koza İpek Medya Grubu önlerinde bulunan kolluk kuvveleri çekilmelidir. Bu işin Kaçaksaray'da tezgahlandığı her haliyle kendini gösteriyor." dedi.

Genel başkanları Devlet Bahçeli'nin dediği gibi karartmayı bir edepsizlik olarak gördüklerini belirten Akıllı, özgür basını susturmaya yönelik bu girişimi kınadıklarını, bu hukuksuzluğa imza atanlarında bir gün yargı karşısına çıkarak hesap vereceklerini unutmaması gerektiğinin altını çizdi.

İki kanala yapılan baskın ile ilgili Manavgat'ta açıklama yapan MHP Antalya Milletvekili, medya grubuna kayyum atama altında bir çökme olduğunu uygulamanın tamamen siyasi olduğunu hukuki bir tarafının olmadığını kaydetti.

Kanalları susturma girişiminin Kaçaksaray organizasyonu olduğunun her haliyle sırıttığını belirten Tarkan Akıllı, "Ülkemiz seçime sayılı günler kala utanç verici bir durum yaşamıştır. Siyasi iktidar, 2 kanalı kayyum atama altında zorla susturulmuştur. Bunu özgür basına yapılmış bir darbe olarak görüyoruz ve kınıyoruz. " diye konuştu.

"MİLLETVEKİLLERİNİN DARP EDİLMESİ ASLINDA MİLLİ İRADENİN DARP EDİLMESİDİR"

Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının zorla kapatılmasında kanala gelen milletvekillerinin kolluk kuvvetleri tarafından darp edilmesinin üzüntü verici olduğunun altını çizen Akıllı, "Bu saldırı aslında milli iradeye yapılmıştır. Milletvekilleri milletin temsilcileridir. Milli iradeye yapılan bu saldırıyı kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.